آلمان یکی از قدرتمندترین کشورها در زمینه صنعت است، که سالانه از راههای متفاوتی مهاجرین نسبتا زیادی را میپذیرد. یکی از این روشها، سرمایه گذاری در کشور آلمان است. کشور آلمان، از بازار اقتصادی بسیار پیشرفتهای برخوردار میباشد. این کشور، عنوان بزرگترین قطب اقتصادی و تولیدی در اروپا را از آن خود کرده است. آلمان، انتخاب هوشمندانهای برای راهاندازی شرکتهای خصوصی کوچک و بزرگ میباشد. دولت این کشور، از افراد جدیدی که قصد ثبت شرکت در آلمان را دارند، نیز استقبال بسیاری میکند. در این مقاله، سعی داریم که شما را بیشتر با مزایا و معایب سرمایه گذاری در آلمان آشنا کنیم.
اقتصاد کشور آلمان
همانطور که میدانیم، این کشور نسبتا بزرگ، مقصدی برای سرمایههایی از سراسر جهان است. همچنین از آنجایی که دولت آلمان سعی بر این دارد تا پیشرفت و توسعه را در تمامی بخشها شکوفا سازد، دارای جمعیتی از شهروندان آلمانی و مهاجران بسیاری است که نقش پررنگی در اقتصاد این کشور دارند.
در سال 2016، آلمان بالاترین مازاد تجاری جهان به ارزش 310 میلیارد دلار را، به نام خود ثبت کرد. پس از آن، این کشور قدرتمند، به بزرگترین صادرکننده سرمایه در سطح جهان تبدیل شد. ناگفته نماند که، این کشور چهارمین اقتصاد جهان و پنجمین کشور با تولید ناخالص داخلی است، که به ندرت تحت تاثیر رکود اقتصادی قرار میگیرد.
بر اساس اعلام صندوق بینالمللی پول (IMF)، آلمان بیشتر از 28% از اقتصاد منطقه یورو را دارا میباشد. واحد رسمی پول این کشور، یورو است. یک بازار اقتصادی اجتماعی با نیروی مجرب، سرمایهای بزرگ و سطح پایین فساد اقتصادی به این کشور کمک کرده است تا اقتصادی منسجم و عظیم داشته باشد. قابل ذکر است که، مهمترین صنعت این کشور خودروسازی میباشد.
مقاله مرتبط جهت کسب اطلاعات بیشتر: هزینه زندگی در آلمان
شرایط سرمایه گذاری در آلمان
نسبت به نوع سرمایه گذاری هر فرد، شرایط میتواند متغیر باشد. انواع سرمایه گذاری در کشور آلمان برای مثال: سرمایه گذاری از طریق خرید مسکن در آلمان، ثبت شرکت، خرید سهام، کارآفرینی و …، امکانپذیر است. شرایط تعدادی از موارد بالا به گونهای است که نیازی به ارائه مدرک زبان آلمانی و مدارک دانشگاهی نیست؛ اما در مقابل برخی دیگر از این سرمایه گذاریها دارای محدودیت سنی هستند.
اقتصاد کشور آلمان بسیار مستحکم بوده و کاملا مناسب سرمایه گذاران خارجی است. دولت آلمان برای جذب سرمایه گذاران خارجی، به فردی که بتواند کسب و کار پررونقی داشته باشد، اقامت اعطا میکند. مهمترین شرط برای اخذ اقامت توسط افراد، این است که، آنها بتوانند ثابت کنند که سرمایه گذاریشان در این سرزمین به نفع اقتصاد آلمان بوده و هیچ گونه ضرری برای اقتصاد و منافع این کشور ندارد. در بخش زیر، مزایا و معایب سرمایه گذاری در آلمان را مورد بررسی قرار دادهایم.
مزایای سرمایه گذاری در آلمان
کد مالیاتی منسجم و سیاستهای تجارت دوستانه این کشور بسیار مطلوب هستند. همچنین بخش وسیعی از اقتصاد آلمان مربوط به کسب و کارهای کوچک میباشد. به این معنا که سرمایه گذاران با مبالغ اندک هم در این کشور فرصت ترقی دارند.
سرمایه گذاری در این کشور قدرتمند، دارای مزایای زیادی میباشد. سرمایه گذاری در آلمان، نه تنها موجب امنیت و سوددهی میشود، بلکه میتواند برگ برنده اخذ اقامت آلمان برای شما باشد. در ادامه برخی از مزیتهای سرمایه گذاری در آلمان را باهم بررسی میکنیم:
- امنیت برای سرمایه گذاران
- کشور آلمان به دلیل موقعیت استراتژی بسیار خوب، به عنوان تدارکات کل اروپا به شمار میرود.
- کشور آلمان از سرمایه گذاران خارجی استقبال میکند.
- کیفیت زندگی و سطح بالای رفاه اجتماعی
- آلمان، سومین کشور پس از چین و آمریکا از لحاظ صادرات است و یکی از بهترین کشورها برای سرمایه گذاران میباشد.
- آلمان به دلیل داشتن سیستم آموزشی خوب، دارای نیروی کار ماهر است.
- اقتصاد قدرتمند آلمان
- عضویت در اتحادیه اروپا برای رقابت و پیشرفت
- میتوانید بعد از ۳ سال اقامت دائم بگیرید.
- پس از ۸ سال اقامت، قادر به دریافت پاسپورت هستید.
- درخواست ویزای همراه برای خانواده
- آلمان قطب صنعتی اروپاست.
- امکان رفت و آمد آسان به حوزه شنگن، برای شما فراهم خواهد بود.
معایب سرمایه گذاری در آلمان
در مطالب قبل مزیتهای سرمایه گذاری در کشور آلمان را با یکدیگر مورد بررسی قرار دادیم. کشور آلمان همانند سایر کشورها، در کنار مزیتهای بسیار، معایب مربوط به خود را نیز دارد. توجه و اطلاع داشتن از این ضعفها پیش از هر اقدامی، ضروری میباشد. برخی از معایب سرمایه گذاری در آلمان عبارتاند از:
- فراگیری زبان آلمانی، که زبانی بسیار دشوار و پیچیده میباشد.
- با توجه به تعداد بالای تقاضا و شلوغی سفارت آلمان، گرفتن وقت سفارت بسیار زمانبر است و گاهی بیش از یک سال به طول میانجامد.
- باید در نظر داشت که گرفتن اقامت از طریق خرید ملک وجود ندارد.
- با در نظر داشتن این که برای سرمایه گذاری در آلمان به طرح تجاری نیاز است، این کشور سختگیری بالایی، جهت موافقت با طرحهای تجاری سرمایه گذاران دارد.
- گذاشتن وثیقه به علت عضویت در اتحادیه اروپا
- پیری جمعیت
ریسکهای سرمایه گذاری
این نکته حائز اهمیت است که هر موفقیتی با شکستها و چالشهای متفاوتی همراه میباشد. سرمایه گذاری در کشوری همچون آلمان نیز از این قاعده مستثنی نیست. برای مثال: حداقل مبلغ سرمایه گذاری و ثبت شرکت در آلمان، کمی بالاتر از حد انتظار است. میزان مالیات نیز برای برخی از سرمایهگذاریها، قابل توجه است.
به خاطر داشته باشید اگر مالیاتها در تاریخ مقرر شده پرداخت نشود، از تمدید اقامت منع میشوید. لازم به ذکر است علاوه بر مبلغ سرمایه گذاری، باید هزینهای برای اسکان و تامین مخارج نیز در نظر گرفته شود، تا ثابت شود که شما به هیچگونه حمایت از سوی دولت نیاز ندارید.
در نهایت، روشهای سرمایه گذاری در کشور آلمان، بسیار متنوع هستند. همین تنوعپذیری، موجب ایجاد شرایط متفاوتی برای سرمایه گذاران شده تا با تکیه بر اقتصاد قوی، اقدام به انتخاب بهترین نوع سرمایه گذاری کنند.
همچنین این سرمایه گذاریها، به خصوص برای مهاجران خارج از اتحادیه اروپا، بیهدف نبوده و علاوه بر افزایش سرمایه، به دنبال کسب اقامت دائم و دریافت پاسپورت نیز هستند. همانطور که پیشتر اشاره کردیم، هر سرمایه گذاری در املاک و مستغلات بسیار سودآور بوده ولی منجر به دریافت پاسپورت نمیشود. با تمامی موارد گفته شده، توجه به اقتصاد پویا و رو به پیشرفت و جامعه مهاجرپذیر آلمان، نقطه عطف مهمی در سرمایه گذاریهای مطمئن و قابلاعتمادتر در اروپا خواهد بود.
همانطور که گفته شد، مزایا و معایب سرمایه گذاری در آلمان را، بررسی کردیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد شرایط مهاجرت به آلمان و تحصیل در آلمان به صورت رایگان و شرایط تحصیل پزشکی در آلمان با کارشناسان موسسه مهاجرتی حقوقی اصطهباناتی تماس بگیرید.