ایده های تجاری خوب همواره مورد استقبال دولت آلمان بوده است. از همین رو، سیاست های کاملا آزادی از سوی این کشور برای ایجاد یک کسب و کار جدید، فارغ از ملیت متقاضیان برای ایده های نو و جذاب در نظر گرفته شده است. اگر رویای ایجاد یک کسب و کار جدید در کشور آلمان را دارید، از طریق ویزای استارت آپ آلمان می توانید برای اقامت درخواست دهید. در ادامه با ما همراه باشید تا با تمام جزئیات ویزای استارت آپ آلمان و نحوه اخذ اقامت از طریق راه اندازی استارت آپ آشنا شوید.
راه اندازی استارت آپ در آلمان
افراد دارای ایده های نو می بایست از طریق ویزای خود اشتغالی آلمان (Self-Employment Visa) برای راه اندازی استارت آپ در این کشور درخواست دهند. از الزامات اصلی راه اندازی استارت آپ در آلمان، ارائه مدارکی مبنی بر توجیه اقتصادی ایده است. کسب و کار شما باید دارای تاثیر مثبت بر اقتصاد آلمان باشد و یا تقاضا برای محصول و خدمات شما وجود داشته باشد.
تایید درخواست ویزای شما تا حدود زیادی بر ارزیابی قابلیت کسب و کار، ایده کسب و کار، تجربه کارآفرینی، میزان سرمایه و تاثیرات کسب و کار شما بر روی اشتغال در آلمان بستگی دارد. به منظور ارزیابی پیش نیازهای ویزای استارت آپ آلمان، مقامات این کشور با نهادهای تجاری، منطقه ای، صنعتی و همچنین مراکز دریافت مجوز، در مورد کسب و کار شما تصمیم گیری می کنند. به این نکته توجه داشته باشید که برای بررسی دقیق ایده شما، باید تمام اطلاعات از جمله ایده کسب و کار، پیش بینی بازار کار و برنامه های مالی ارائه دهید.
با مراجعه به پورتال Make it in Germany – Existenzgründer و Start-up Portal اطلاعات کافی در خصوص الزامات اخذ ویزای استارت آپ آلمان را دریافت کنید. البته باید گفت که شرایط و الزامات ویزا بسته به کسب و کار هر فردی متفاوت است، بنابراین فقط به عنوان یک راهنما ازین اطلاعات استفاده کنید. هر درخواست کسب و کار به صورت کاملا جداگانه مورد بررسی قرار می گیرد و بر اساس شایستگی های فردی تصمیم گیری انجام می شود.
چگونگی ایجاد استارت آپ در آلمان
آلمان به عنوان یکی از برترین اقتصادهای دنیا، دارای فرصت های باورنکردنی و سرمایه های کلان برای راه اندازی کسب و کارهای جدید است. طبق قانون اقامت آلمان، افرادی که متقاضی ایجاد کسب و کار در آلمان هستند، به منظور دریافت مجوز باید شرایط زیر را داشته باشند:
- برای ایده، محصولات و خدمات پیشنهادی، تقاضا وجود داشته باشد.
- ایده کسب و کار تاثیر مثبتی بر اقتصاد آلمان داشته باشد.
- برای تامین هزینه های مالی ایده، امکان دسترسی به منابع کافی وجود داشته باشد.
- افراد دارای بیش از 45 سال سن، می بایست مدارکی مبنی بر بازنشستگی ارائه دهند.
همانطور که قبلا اشاره شد، معیارهای اخذ ویزای استارت آپ آلمان، بسته به شرایط متقاضیان و اینکه آیا این ایده قبلا توسط یک شهروند آلمانی ارائه شده است یا نه، متغیر است. اداره اتباع خارجی آلمان مدارک مشخصی را بسته به کسب و کار شما درخواست می کند و سپس با اتاق بازرگانی منطقه و سایر سازمان های نظارتی ، بررسی می کند که آیا ایده و کسب و کار شما به اندازه کافی تخصصی است و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است یا خیر.
اگر کسب و کار و ایده شما تایید شد، مجوز اقامت برای شما صادر می شود. البته ممکن است محدودیت هایی برای کارهایی که می توانید انجام دهید و یا مناطقی که می توانید انجام دهید اعمال شود. در خصوص افرادی که یکی از اعضای خانواده آنها جزء شهروندان آلمانی است، برای راه اندازی کسب و کار چندین مرحله اضافی وجود دارد که می بایست آنها را تکمیل کنند.
مدارک لازم جهت راه اندازی استارت آپ در آلمان
ویزای خود اشتغالی آلمان برای تمام افرادی که قصد راه اندازی کسب و کار در این کشور را دارند، باز است. به منظور دریافت ویزای استارت آپ آلمان، ارائه مدارک زیر الزامی است:
- تکمیل فرم درخواست ویزا ( فرم درخواست را با دقت پر و امضا کنید.)
- ارائه دو قطعه عکس ( عکس ها باید حداکثر متعلق به سه ماه گذشته باشد الزامات عکس برای درخواست ویزای آلمان را داشته باشد)
- پاسپورت معتبر( پاسپورت شما می بایست حداقل سه ماه پس از خروج از آلمان اعتبار داشته باشد)
- ارائه طرح تجاری
- سوابق تحصیلی و کاری
- ارائه مدارک و برنامه های سفر ( متقاضیان ملزم به ارائه برنامه سفر خود و رزرو بلیط رفت و برگشت شامل تاریخ و شماره پرواز هستند.)
- بیمه نامه مسافرتی ( بیمه مسافرتی ثابت می کند شما هزینه 30000 یورو برای برای بروز هرگونه اتفاق از جمله بیماری، تصادف و حتی مرگ پرداخت کرده اید)
- مدارک اقامت ( متقاضیان باید مدارکی را ارائه دهند که محل اسکان آنها در طول اقامت در آلمان را تایید می کند. مدارک اقامت شامل رزرو هتل، اجاره نامه یا دعوتنامه میزبان آلمانی می شود.)
- اثبات تمکن مالی ( ارائه مدارک مالی برای اثبات داشتن پول کافی برای راه اندازی کسب و کار الزامی است)
- پرداخت هزینه درخواست ویزا
- ارائه نامه پشتیبانی ( متقاضیان با ارائه کاور لتر هدف خود برای ورود به آلمان را ذکر می کنند)
- نامه عدم سوء پیشینه
ویزای خود اشتغالی در ابتدا برای سه سال اقامت در آلمان صادر می شود. اگر ایده و کسب و کار شما با موفقیت همراه بود، و توانستید هزینه های کسب و کار و هزینه های اقامت خود و اعضای خانواده را پرداخت کنید، مجوز اقامت قابل تمدید است.
نحوه اخذ اقامت از طریق استارت آپ
آلمان به عنوان بزرگترین اقتصاد اروپا جذابیت ویژه ای را برای کارآفرینان و افراد دارای ایده های نو ایجاد کرده است. شهروندان غیر آلمانی بدون در نظر گرفتن ملیت امکان ایجاد کسب و کار جدید در آلمان را دارند. به منظور اخذ اقامت از طریق استارت آپ باید مطمئن شوید که یک ایده تجاری قابل اجرایی دارید. در اولین قدم باید تحقیقات گسترده ای را در زمینه ایده های تجاری سود آور در آلمان انجام دهید. متقاضیان می بایست یک طرح تجاری قوی ارائه کنند تا مقامات آلمانی را متقاعد به تایید ایده کسب و کار خود کنند.
پس از تایید کسب و کار، متقاضیان می بایست برای شروع کار مجوزهای لازم را کسب کرده و نام آن را به ثبت برسانند. در مرحله بعد با مراجعه به سفارت یا کنسولگری آلمان در کشور، کارآفرینان می توانند برای دریافت ویزای استارت آپ آلمان درخواست دهند. درخواست هر فرد بر اساس شرایط شخصی و معیارهای کسب و کار پیشنهادی مورد بررسی قرار می گیرد.
سخن پایانی
کشور آلمان همواره از طرح های جدید مقرون به صرفه از لحاظ اقتصادی استقبال می کند. اجرای ایده های نو و خلاقانه در قلب اروپا یک تحول بزرگ در زندگی هر فردی به حساب می آید. کارآفرینان پیشرو با ارائه یک طرح تجاری سودآور می توانند برای ویزای استارت آپ المان درخواست دهند و اقامت این کشور را دریافت کنند. وکلای ما در موسسه حقوقی اصطهباناتی با آشنایی به تمام قوانین ایجاد کسب و کار، روند اخذ ویزای استارت آپ آلمان شما را به طور کامل مدیریت می کنند پروسه دریافت ویزای اقامت را تسریع می بخشند.
سوالات متداول
1- چه افرادی واجد شرایط درخواست ویزای استارت آپ آلمان هستند؟ تمام افرادی که متقاضی ایجاد کسب و کار در این کشور هستند می توانند برای ویزای استارت آپ المان درخواست دهند.
2- آیا شرایط سنی خاصی برای ویزای استارت آپ آلمان وجود دارد؟ خیر، هیچ محدودیت سنی برای ویزای استارت آپ وجود ندارد، البته افراد بالای 45 سال باید مدارک بازنشستگی خود را ارائه دهند.
3- چه کسب و کارهایی می توانند ویزای استارت آپ المان را دریافت کنند؟ کسب و کارهایی که دارای مزایای اقتصادی بالا برای دولت آلمان باشند و به منابع مالی کافی برای تامین هزینه ها دسترسی داشته باشند، واجد شرایط ویزای استارت آپ المان هستند.
4- افراد دارای ایده های نو از چه طریق می توانند اقامت آلمان را دریافت کنند؟ افراد با ایده های نو و خلاقانه از طریق ویزای خود اشتغالی می توانند برای اقامت آلمان اقدام کنند.
5- ویزای خود اشتغالی برای چه مدت صادر می شود؟ ویزای خود اشتغالی در ابتدا سه سال اعتبار دارد که در صورت موفق بودن کسب و کار قابل تمدید است.