کانادا به عنوان یکی از بهترین کشورهای جهان برای شروع کسب و کار و کارآفرینی به شمار می رود. دلایل متعددی وجود دارد که کانادا را به یک مکان ایده آل برای ایجاد تجارت تبدیل می کند. رشد اقتصادی قوی، ارائه کمک های مالی دولت، نیروهای کار ماهر، دسترسی به بازارهای کار جهانی و هزینه های معقول زندگی همگی کانادا را به یک کشور منحصر به فرد برای کارآفرینی تبدیل کرده است.
اگر شما یک کارآفرین هستید و می خواهید کسب و کار خود را به کانادا منتقل کنید، ممکن است واجد شرایط برنامه های اجازه کار برای کارآفرینان باشید. این برنامه برای کارآفرینان خارجی طراحی شده که حداقل 50 درصد از سهام کسب و کار را در اختیار دارد. کارآفرینان می بایست ثابت کنند که کسب و کار آنها به توسعه اقتصادی کانادا کمک کرده و باعث ایجاد شغل برای شهروندان کانادایی می شود. پس از راه اندازی کسب و کار در کانادا و فعالیت آن به مدت یکسال، کارآفرینان واجد شرایط درخواست برای اقامت دائم کانادا هستند.
شرایط ویزای کارآفرینی در کانادا
کانادا برای افرادی که به دنبال ایجاد کسب و کار در این کشور هستند، سیاست های کاملا آزادانه ای اتخاذ کرده است. کانادا بدون در نظر گرفتن ملیت متقاضیان بر اساس پروسه های مشخصی امکان دسترسی به بازار کار این کشور را برای کارآفرینان فراهم می کند. اگر رویای ایجاد یک کسب و کار جدید در کشور کانادا را دارید، از طریق ویزاهای مختلف می توانید برای اقامت درخواست دهید. در جواب این سوال که چه کسانی واجد شرایط کارآفرینی در کانادا هستند؟ باید گفت که کسب و کارهای پیشنهادی می بایست یک سود اقتصادی برای کانادا داشته و درخواست و تقاضا برای محصولات و خدمات آنها وجود داشته باشد. در ادامه به بررسی شرایط ویزای کارآفرینی کانادا می پردازیم.
- انتقال درون شرکتی (ICT)
برنامه Intra Company Transferیا به عبارتی انتقال درون شرکتی به صاحبان مشاغل غیر کانادایی این امکان را می دهد که کسب و کار خود را در کانادا توسعه دهند. برنامه ICT کانادا به کارآفرینان خارجی این امکان را می دهد که فعالیت های خود را در کانادا انجام دهند و برای نیروهای خود ( مدیران، متخصصان، کارکنان اجرایی) مجوز کار دریافت کنند. به منظور واجد شرایط بودن برای برنامه ICT شرکتها می بایست الزامات مشخصی را برآورده کنند.
- برنامه های نامزد استانی ( PNP)
هر استان برنامه های مهاجرتی مشخصی را برای افراد غیر مقیم به منظور کارآفرینی و دریافت اقامت دائم در نظر گرفته است. هر یک از برنامه های نامزد استانی کانادا (Provincial Nominee Programs) دارای الزامات و شرایط خاصی برای کارآفرینان هستند. معمولا کارآفرینان خارجی برنامه های کارآفرینی انتاریو و بریتیش کلمبیا را انتخاب می کنند.
- برنامه اونر- اپراتور
برنامه Owner-Operator تا قبل از بسته شدن آن در سال 2021 از محبوبیت بالایی در میان کارآفرینان خارجی برخوردار بود. در حال حاضر صاحبان مشاغل از جریان LMIA برای شروع فعالیت خود در کانادا استفاده می کنند.
مهاجرت به کانادا از طریق کارآفرینی
دولت کانادا با هدف جذب کارآفرینان با ایده تجاری پایدار که قادر به تامین نیازهای مالی کسب و کار خود در طولانی مدت هستند، ویزای استارت آپ کانادا را ارائه می کند. اگر شما یک کارآفرین با ایده کسب و کار خلاقانه هستید، ممکن است واجد شرایط مهاجرت به کانادا از طریق برنامه استارت آپ ( Start-up Visa) باشید. در ادامه تمام مراحل مهاجرت به کانادا از طریق کارآفرینی ارائه شده است.
ویزای استارت آپ کانادا به کارآفرینان این امکان را می دهد که با هدف یک کسب و کار جدید به این کشور مهاجرت کنند. کارآفرینان باید ثابت کنند که کسب و کار آنها خلاقانه است، برای شهروندان کانادایی شغل ایجاد می کند و قابلیت رقابت در بازارهای جهانی را دارد. به منظور واجد شرایط بودن برای ویزای استارت آپ کانادا، متقاضیان می بایست الزامات زیر را برآورده کنند:
1- کسب و کار مناسب
- افراد باید حداقل 10 درصد از حق رای مرتبط با تمام سهام کسب و کار را داشته باشند.
- به همراه سازمان طراحی شده شده، حداقل 50 درصد از حق رای مرتبط با تمام سهام کسب و کار را داشته باشند.
2- یک نامه پشتیبانی از سازمان تعیین شده
- متقاضیان باید ثابت کنند که به منابع مالی کافی برای حمایت از کسب و کار خود از طرف یک گروه سرمایه گذار فرشته کانادایی (Canadian angel investor)، یک صندوق سرمایه گذاری خطرپذیر (Canadian venture capital fund) یا از مرکز رشد کسب و کارهای نوپای کانادایی (Canadian business incubator) دسترسی دارند.
- بدین منظور، کارآفرینان باید مسئولان سازمان را متقاعد کنند که ایده آنها ارزش حمایت دارد.
- در صورتی که طرح کارآفرینان موفقیت آمیز باشد، آنها موفق به دریافت نامه پشتیبانی از سازمان تعیین شده خواهند شد که باید در زمان درخواست ویزا آن را ارائه دهند.
3- برآورده کردن الزامات زبان
- متقاضیان می بایست در یکی از آزمون های زبان مورد تایید دولت کانادا شرکت کرده و ثابت کنند که حداقل CLB 5 در زبان انگلیسی یا فرانسوی ( در چهار مهارت لیسنینگ، رایتینگ، اسپیکینگ و ریدینگ) کسب کنند.
4- اثبات تمکن مالی
- پس از ورود به کانادا، کارآفرینان باید ثابت کنند که پول کافی برای حمایت از خود و خانوداشان را دارند. مقدار سرمایه مورد نیاز بسته به تعداد اعضای خانواده متغیر است. در جدول زیر میزان پول مورد نیاز بر اساس تعداد اعضای خانواده ارائه شده است:
تعداد اعضای خانواده | میزان سرمایه |
1 | 13.000 دلار |
2 | 16.000 دلار |
3 | 19.000 دلار |
4 | 24.000 دلار |
5 | 27.000 دلار |
6 | 30.000 دلار |
7 | 34.000 دلار |
به ازای هر یک نفر بیشتر | 3.500 دلار |
به عنوان بخش از الزامات واجد شرایط بودن برای ویزای استارت آپ، متقاضیان باید ثابت کنند که کسب و کار آنها توسط یک سازمان تعیین شده ای حمایت می شود. این مدارک شامل توافقات بین کارآفرین یک یا چندین سازمان می شود. بر خلاف برنامه های سرمایه گذاری در کانادا که توسط دولت فدرال و استانی سرمایه گذاران می بایستی سرمایه خود را ارائه کنند، برای کارآفرینان هیچ سرمایه گذاری شخصی نیاز نیست.
در عوض باید حداقل 75000 دلار از یک گروه سرمایه گذار فرشته کانادایی (Canadian angel investor) یا 200000 دلار از یک صندوق سرمایه گذاری خطرپذیر (Canadian venture capital fund) که توسط دولت کانادا به رسمیت شناخته می شود، تضمین کنند. اگر متقاضی در یک مرکز رشد معتبر کسب و کارهای نوپای کانادایی (Canadian business incubator) پذیرفته شود، نیازی به سرمایه گذاری نیست.
مزایا و معایب کارآفرینی در کانادا
زیرساختهای قوی اقتصادی، وجود بازار کار فعال، نیروهای کار ماهر همه اینها کانادا را به یک مرکز اقتصادی قوی تبدیل کرده است. کانادا از اهمیت کارآفرینان خارجی برای ادامه رشد اقتصادی خود آگاه است، از همین رو هر ساله مجوزهای راه اندازی کسب و کار برای افراد از سراسر جهان صادر می کند. در ادامه مزایا و معایب کارآفرینی در کانادا ارائه شده است
- اقتصاد مطمئن
کانادا به عنوان یکی از قدرتمندترین اقتصادهای دنیا، موقعیت های ایجاد کسب و کارهای متعددی را برای کارآفرینان از سراسر جهان ارائه می کند. این کشور دارای قوانین جامع و کاملی برای جذب کارآفرینان با تجربه است. افرادی که قصد کارآفرینی در کانادا را دارند میتوانند انتظار یک محیط سیاسی و اقتصادی پایدار برای کسب و کار خود داشته باشند که توسط قوانین این کشور حمایت می شود. قوانین متعددی در کانادا برای حمایت از کارآفرینان اجرا می شود از همین رو هیچ نگرانی در خصوص از دست دادن سرمایه برای موسسان شرکت وجود ندارد. سیاست های اقتصادی کانادا نیز از ایده های جدید برای کارآفرینی و رقابت آزاد پشتیبانی می کند.
- بازار کار نامحدود
کانادا تعداد زیادی توافقنامه های تجاری به کشورهای مختلف به امضا رسانده است که دسترسی بدون مانع به بازارهایشان را فراهم می کند. علاوه بر این، با توجه به همسایگی کانادا با ایالت متحده آمریکا، کارآفرینان به راحتی می توانند محصولات و خدمات کسب و کار خود را در این کشور ارائه کنند.
- حمایت های دولت کانادا
دولت کانادا برنامه های مالی متعددی را برای حمایت از کارآفرینان ارائه می کند. هر یک از استان های این کشور دارای برنامه های کارآفرینی و مالی مشخصی برای حمایت از کسب و کارهای تاسیس شده هستند. علاوه بر این
کارآفرینان می توانند وام های بانکی با درصد بسیار پایین و بازپرداخت طولانی مدت دریافت کنند.
- نرخ پایین مالیات
یکی از بهترین مزایای کارآفرینی در کانادا، نرخ پایین مالیات برای کسب و کارهای تازه تاسیس است. هر چند که قوانین مالیاتی در استان های کانادا با یکدیگر متفاوت است، اما به طور کلی در هر استان برنامه ها و معافیت های مالیاتی برای کسب و کارهایی که دارای تاثیر مثبت بر اقتصاد کانادا هستند، در نظر گرفته می شود.
- دریافت اقامت کانادا
افرادی که به عنوان کارآفرین به کانادا مهاجرت می کنند، در صورت داشتن کسب و کار موفق پس از یکسال می توانند برای دریافت اقامت این کشور درخواست دهند. دولت کانادا به منظور جذب کارآفرینان با ایده های جدید چند ویزاهای متعددی را در سطح فدرال و استانی ارائه می کند. پس از دریافت اقامت دائم، کارآفرینان واجد شرایط دریافت تابعیت و پاسپورت کانادا نیز هستند.
معایب کارآفرینی در کانادا
- بروکراسی اداری
اگر چه کانادا دارای سیاست های آزادانه ای برای کارآفرینی در این کشور، اما قوانین پیچیده ای برای کارآفرینی در سطح فدرال و استانی کار را برای افراد غیر مقیم وجود دارد. این بدین معنی است که برای شروع کسب و کار، افراد علاوه بر در نظر گرفتن قوانین استانی، قوانین فدرال را نیز باید رعایت کنند.
- محدودیت برای کارآفرینان خارجی
یکی دیگر از معایب کارآفرینی در کانادا، وجود محدودیت ها برای فعالیت در برخی از صنایع است. به این نکته توجه داشته باشید که این محدودیتها در هر استان متفاوت است.
اقامت کانادا از طریق کارآفرینی
کانادا به عنوان یکی از بزرگترین و با مطمئن ترین اقتصادهای دنیا، محیط کار ایمن و بسیار پیشرفته ای را برای افرادی که می خواهند در این کشور کارآفرینی کنند، فراهم می کند. حمایت های مالی کانادا از کارآفرینان در این کشور باعث شده که به راحتی بتوانند مجوزهای لازم را کسب کرده و به اهداف کاری خود دست پیدا کنند.
به طور کلی، هر ایده کسب و کاری که قابلیت اجرا داشته باشد و دارای منافع اقتصادی برای این کشور باشد واجد شرایط ویزای کارآفرینی است. به منظور دریافت اقامت کانادا از طریق کارآفرینی، افراد می بایست برای ویزای استارت آپ درخواست دهند. در ادامه نحوه درخواست برای ویزای استارت آپ کانادا ارائه شده است:
1- تکمیل فرم درخواست
- تکمیل فرم درخواست عمومی کانادا ( Generic Application Form for Canada)
- در هنگام تکمیل فرم درخواست بر روی گزینه Validate کلیک کنید و مطمئن شوید که تمام فیلدهای مورد نیاز را تکمیل کرده اید.
- فرم درخواست تکمیل شده را پرینت بگیرید ( مطمئن شوید که قسمت بارکد صفحه را شامل می شود)
- فرم را امضا کرده و تاریخ را درج کنید.
2- تکمیل چک لیست مدارک
- تمام مدارک مورد نیاز فهرست شده در چک لیست را جمع آوری کنید.
- مدارک را امضا و در سایت آپلود کنید
3- پرداخت هزینه ها
- هزینه های پردازش درخواست شما و دیگر متقاضیان
- هزینه حق اقامت دائم
- هزینه های بیومتریک
- هزینه های جانبی مانند معاینات پزشکی، نامه عدم سوء پیشینه پلیس، مدرک زبان
هزینه درخواست ویزا برای یک نفر 85 دلار، برای یک خانواده حداکثر 170 دلار و برای گروه 3 نفر از کارکنان 255 دلار است.
4- ارسال درخواست
- قبل از ارائه درخواست مطمئن شوید که تمام الزامات را رعایت کرده اید.
- مطمئن شوید که فرم ها را امضا کرده اید.
- هزینه ها را پرداخت کرده و رسیدها را در اختیار دارید.
- تمام مدارک پشتیبانی را جمع آوری کردید.
پروسه دریافت ویزای استارت آپ کانادا در حال حاضر بین 12 تا 16 ماه است.
الزامات اخذ اقامت کانادا از طریق کارآفرینی
کانادا به عنوان یکی از برترین اقتصادهای جهان، یک محیط جذاب برای ایده کسب و کارهای جدید ایجاد کرده است. اگر به دنبال مهاجرت به کانادا به عنوان یک کارآفرین هستید، دولت کانادا و همچنین برخی از استان ها، شرایط ویژه ای را برای مهاجرت کارآفرینان فراهم کرده اند. در ادامه الزامات اخذ اقامت کانادا از طریق کارآفرینی ارائه شده است:
- طرح تجاری قابل اجرا
مهمترین فاکتور برای کارآفرینی در کانادا داشتن طرح تجاری قابل اجرا است. اطمینان حاصل کنید که طرح شما در شرایط کنونی بازار کانادا قابلیت اجرایی شدن را دارد. سعی کنید جزئیات زیادی در خصوص کسب و کار در طرح خود ارائه دهید. کانادا از کارآفرینانی که پتانسیل ساخت مشاغل نوآورانه ای را دارند و می توانند در مقیاس جهانی رقابت کرده و شغل ایجاد کنند، استقبال می کند. به طور کلی یک طرح تجاری باید شامل بخش های زیر باشد:
- توصیف مدل کسب و کار
- مزیت رقابتی
- ریسک ها و چالش ها
- چشم انداز طولانی مدت
- استراتژی های اجرایی کوتاه مدت
- طرح کار تیمی و کارکنان
- شرکا و تامین کنندگان مالی
- استراتژی کسب درآمد
- استراتژی بازاریابی
- آنالیز P&L
به این نکته توجه داشته باشید که به طور کلی ایده شما نباید از نوع کسب و کار owner-operator باشد و تنها برای شما و شرکا درآمد داشته باشد. علاوه بر این، کسب و کار شما نباید نوع کسب و کار سرمایه گذاری غیر فعالی ( مانند بازار املاک و مستغلات) باشد؛ بلکه باید با مشارکت فعال و مدیریت روزانه شما همراه باشد. ایده هایی که دارای برنامه های توسعه و رشد بلند مدت هستند و هدف آنها ایجاد شغل برای شهروندان کانادایی و توسعه اقتصاد این کشور است از شانس قابل توجهی برای پذیرش برخوردار هستند.
- تجربه مرتبط
افرادی که به دنبال کارآفرینی در کانادا هستند، می بایست نشان دهند که تجربه کاری مرتبط در صنعت مورد نظر را دارند. آنها همچنین باید ثابت کنند که مهارت های مدیریتی برای ایجاد کسب و کار در کانادا را دارند. متقاضیان باید افسر مهاجرت را قانع کنند که قادر به اجرای یک طرح تجاری در این کشور هستند. از همین رو ارائه مدارک تحصیلی، سوابق کاری، تجربه مدیریت کسب و کار برای اثبات مهارت ها و دانش مورد نیاز برای کارآفرینی در کانادا الزامی است.
- منابع مالی برای کارآفرینی در کانادا
کارآفرینانی که به دنبال راه اندازی کسب و کار در کانادا هستند باید پول کافی برای اجرای طرح کسب و کار را در اختیار داشته باشند. آنها همچنین باید نشان دهند که کانادا از طرح تجاری آنها سود خواهد برد. در جواب این سوال که به چه مقدار سرمایه برای کارآفرینی در کانادا نیاز است؟ باید گفت بسته به نوع کسب و کار متفاوت است. میزان سرمایه گذاری می بایست معقول باشد و هزینه های عملیاتی سال اول و دوم پروژه را پوشش دهد.
به طور کلی سرمایه 100.000 دلار برای راه اندازی کسب و کار در سال اول توصیه می شود. علاوه بر این، دسترسی به منابع مالی بیشتر ( 300.000 دلار تا 500.000 دلار) در پیشبرد اهداف کسب و کار بسیار کمک می کند. لطفا این موضوع را در ذهن خود به خاطر داشته باشد که نباید تمام پس انداز خود را در کانادا سرمایه گذاری کنید. هر سرمایه گذاری به ویژه در بازارهای خارجی خطراتی بالقوه ای را به همراه دارد.
- ارائه تعهدات
زمانی که طرح کسب و کار خود را آماده می کنید، باید قبل از ارسال درخواست اقدامات و تعهداتی را برای اجرایی شدن طرح انجام دهید. روش های مختلفی همچون ایجاد یک حساب مالیاتی ثبت شده، اجاره محل، استخدام شهروندان کانادایی و غیره برای نشان دادن تعهدات شما به کسب و کار وجود دارد.
- عدم سوء سابقه و جرم
داشتن سابقه کیفری شانس شما را برای دریافت اقامت کانادا از طریق کارآفرینی کاهش می دهد. دولت کانادا بسته به سوابق کیفری ممکن است افراد را غیر قابل پذیرش بدانند. برای هر مسیر مهاجرتی که می خواهید برای کارآفرینی در کانادا درخواست دهید، عدم سوء پیشینه الزامی است.
برنامه های استانی کارآفرینی در کانادا
کانادا علاوه بر برنامه های مهاجرتی برای کارآفرینان در سطح فدرال، طیف وسیعی از برنامه های کارآفرینی در برنامه های استانی ارائه می کند. از طریق این برنامه ها، کارآفرینان می توانند در یکی از استان های کانادا، کسب و کار خود را راه اندازی کرده و اقامت کنند. این برنامه ها به طور خاص برای کارآفرینان با تجربه خاص که مورد نیاز استان هاست طراحی شده است. هر استان برنامه های مهاجرتی خود را مدیریت می کند که دارای قوانین و الزامات مشخصی است.
متقاضیان در صورت داشتن این الزامات توسط برنامه های استانی انتخاب می شوند. به پذیرفته شدگان مجوز کار برای 1 سال داده خواهد شد. کارآفرینان در صورتیکه که بتوانند در طول این یکسال کسب و کار خود را با موفقیت مدیریت کنند، می توانند برای دریافت اقامت دائم کانادا درخواست دهند. برای دریافت اقامت دائم افراد همچنین باید مدارک سوء پیشینه پلیس و معاینات پزشکی را ارائه دهند. در ادامه برنامه های مهاجرت کارآفرینی در استان های مختلف کانادا ارائه شده است:
- استان بریتیش کلمبیا
استان بریتیش کلمبیا غربی ترین استان کانادا است که در حاشیه اقیانوس آرام قرار گرفته است. برنامه کارآفرینی استان بریتیش کلمبیا (British Columbia provincial nominee’s entrepreneurship program) مسیری برای مهاجرت به این استان است. این برنامه با هدف جذب کارآفرینان با تجربه که به اقتصاد این استان کمک می کنند، طراحی شده است. برنامه کارآفرینی استان بریتیش کلمبیا دارای سه جریان با الزامات متفاوت است:
- مهاجرت کارآفرین (Entrepreneur Immigration)
- مهاجرت کارآفرین- پایلوت منطقه ای (Entrepreneur Immigration – Regional Pilot)
- مهاجرت کارآفرین- پروژه های استراتژیک (Entrepreneur Immigration – Strategic Projects)
این مسئله را به خاطر داشته باشید که برنامه کارآفرینی کانادا با برنامه نامزدی دیگر مناطق متفاوت است. تنها افرادی قادر به مهاجرت به استان بریتیش کلمبیا از طریق برنامه کارآفرینی هستند که بتوانند یک کسب و کار موفق در این استان راه اندازی کنند که به نفع اقتصاد منطقه باشد.
- انتاریو
برنامه ویزای سرمایه گذاری (Investor Visa) در انتاریو به کارآفرینان خارجی این امکان را می دهد که در صورت راه اندازی کسب و کار موفق در این استان، اقامت دائم کانادا را دریافت کنند. متقاضیان می بایست الزامات خاص این برنامه را به منظور دریافت اقامت برآورده کنند.
- نیوبرانزویک
افرادی که علاقه مند به برنامه کارآفرینی استان نیوبرانزویک هستند، باید فرم ابراز علاقه مندی (Expression of Interest form) را از طریق ایمیل ارسال کنند. به منظور واجد شرایط بودن برای برنامه کارآفرینی استان نیوبرانزویک متقاضیان می بایست شرایط زیر را داشته باشند:
- داشتن تجربه مدیریت کسب و کار
- داشتن حداقل 22 و حداکثر 55 سال
- حداقل سرمایه 250.000 دلاری با سهام 33 درصد
- حداقل CLB سطح 5 در زبان انگلیسی
- ساسکاچوان
ساسکاچوان برنامه مهاجرت کارآفرینانی خود را در راستای برنامه نامزدی در این استان ارائه می دهد. متقاضیان در طول یک پروسه سه مرحله ای برای برنامه مهاجرت کارآفرینی ساسکاچوان انتخاب می شوند:
1- ارسال فرم ابراز علاقه مندی
2- ارسال درخواست
3- دریافت دعوتنامه
افرادی که علاقه مند به برنامه مهاجرت کارآفرینی در این استان هستند، می بایست الزامات زیر را برآورده کنند:
- داشتن حداقل سه سال تجربه کار کارآفرینی یا مدیریت
- داشتن حداقل 300.000 دلار سرمایه برای شهرهای ساسکاتون و رجینا و حداقل سرمایه 200.000 دلاری برای دیگر مناطق استان بریتیش کلمبیا
- داشتن حداقل دارایی خالص 500.000 دلار
- یوکان
برنامه نامزد استان یوکان (Yukon Business Nominee Program) امکان مهاجرت کارآفرینان به این استان را فراهم می کند. افراد در ابتدا با یک مجوز کار دو ساله در یوکان مشغول به کار می شوند. در طول این مدت اشخاص می بایست با راه اندازی کسب و کار موفق در یوکان برای دریافت اقامت دائم اقدام کنند. الزامات برنامه نامزد استانی یوکان شامل موارد زیر می شود:
- متقاضیان می بایست مهارت های مدیریت کسب و کار را داشته باشند.
- آنها باید دارای سرمایه خالص 250.000 دلار و سرمایه 150.000 دلاری برای شروع کسب و کار باشند.
- متقاضیان می بایست از تحصیلات دانشگاهی و سطح مناسبی از زبان انگلیسی برخوردار باشند.
- سرزمین های شمال غربی
متقاضیان برنامه مهاجرت کارآفرینی در سرزمین باید دارای سرمایه خالص 250.000 دلاری باشند. آنها می بایست یک کسب و کار فعال با سرمایه 150.000 دلار در استان راه اندازی کنند. علاوه بر این، متقاضیان می بایست تجربه مدیریت بیزینس را داشته باشند.
- مانیتوبا
ویزای سرمایه گذاری مانیتوبا دارای سه مسیر برای مهاجرت از طریق کارآفرینی است.
- Business Investor Stream
این جریان به منظور جذب کارآفرینان و سرمایه گذاران طراحی شده است. پذیرفته شدگان در این برنامه مجوز کار برای دو سال دریافت می کنند. در طول این دو سال افراد می بایست یک کسب و کار موفق را راه اندازی کنند.
- جزیره پرنس ادوارد
جزیره پرنس ادوارد از دیگر استان های کانادا است که برنامه های مهاجرتی را ویژه کارآفرینان ارائه می کند. به منظور واجد شرایط بودن برای این برنامه متقاضیان می بایست شرایط زیر را داشته باشند:
- داشتن حداقل سرمایه خالص 600.000 دلار
- داشتن تجربه مدیریت
- داشتن مهارت های زبان انگلیسی
- نوا اسکوشیا
برنامه مهاجرت استان نوا اسکوشیا با هدف جذب کارآفرینان با تجربه که دارای مهارت های مدیریتی هستند و می توانند به اقتصاد این استان کمک کنند، طراحی شده است. افرادی که برای این ویزا درخواست می دهند، باید یک کسب و کار موفق در استان راه اندازی کرده یا شریک یک تجارت باشند. متقاضیان در ابتدا یک مجوز کار یکساله دریافت می کنند و پس از راه اندازی یک کسب و کار می توانند برای اقامت دائم درخواست دهند. برای دریافت ویزای کارآفرینی نوا اسکوشیا داشتن شرایط زیر الزامی است:
- داشتن حداقل 21 سال سن
- ابراز علاقه برای اقامت در نوا اسکوشیا و راه اندازی کسب و کار
- داشتن حداقل 3 سال تجربه مدیریت یا 5 سال تجربه کار در پستهای ارشد مدیریت
- داشتن CLB سطح 5 در زبان انگلیسی یا فرانسوی در چهار مهارت لیسنینگ، رایتینگ، ریدینگ، اسپیکینگ
برنامه جدید کارآفرینی بریتیش کلمبیا
استان بریتیش کلمبیا سومین استان پرجمعیت در کانادا است که در غرب این کشور واقع شده است. پایتخت بریتیش کلمبیا شهر ویکتوریا است که به عنوان دهمین شهر بزرگ کانادا شناخته می شود. ویکتوریا ( مرکز استان)، ونکوور، ویسلر و کلونا شهرهای بزرگ استان بریتیش کلمبیا هستند.
متقاضیان کارآفرینی در کبک به افرادی گفته می شود که به دنبال ایجاد کسب و کار در این استان هستند یا قبلا در بریتیش کلمبیا کسب و کاری را خریداری کرده اند. برنامه کارآفرینی استان بریتیش کلمبیا تحت دو جریان عمل می کند که متقاضیان می توانند برای گواهی انتخاب استانی ( Certificate of Selection of Quebec) یا به اختصار CSQ درخواست دهند.
- جریان 1
این جریان برای افرادی است که از طرف یک نهاد دولتی، نهاد خصوصی یا موسسات آموزش عالی بریتیش کلمبیا حمایت می شوند و می خواهند کسب و کاری را در این استان راه اندازی کنند. این کسب و کار می تواند به صورت انفرادی یا جمعی از شرکا ایجاد شود. در صورتی که شرکا اتباع خارجی باشند، تعداد آنها به سه نفر محدود می شود.
- جریان 2
این جریان شامل کارفرمایانی می شود که کسب و کاری را در استان بریتیش کلمبیا تاسیس یا خریداری کرده اند. در این جریان، کارآفرینان باید حداقل 31 درصد از سهام کسب و کار جدید یا 51 درصد از سهام کسب و کار خریداری شده را در اختیار داشته باشند که ارزش آن باید بیشتر از مبلغ سرمایه گذاری شده در شروع پروژه تجاری باشد. متقاضیان نیز باید کسب و کار را اداره و در مدیریت روزانه آن مشارکت داشته باشند. آنها همچنین باید ثابت کنند که دارای سرمایه خالص 900.000 دلار هستند.
افرادی که به دنبال خرید کسب و کار در استان بریتیش کلمبیا هستند، باید شغل خریداری شده حداقل 5 سال فعالیت داشته باشد و نباید توسط یک کارآفرین در طول پنج سال گذشته اداره شده باشد. علاوه بر این، کسب و کار نباید در صنایع زیر فعالیت کند:
- وام های حقوقی، وام وثیقه ای، چک کشینگ
- دلالی در بازار املاک و مستغلات و بیمه
- تولید، توزیع و فروش محصولات غیر اخلاقی
به منظور واجد شرایط بودن برای برنامه کارآفرینی بریتیش کلمبیا، پروژه می بایست در قالب یک طرح تجاری ارائه شود. در هر دو جریان متقاضیان بر اساس فاکتورهای خاصی همچون تحصیلات، تجربه کاری، سن، مهارت زبان و طرح تجاری ارزیابی می شوند.
برنامه کارآفرینی نیوبرانزویک
نیوبرانزویک یکی از سه استان ساحلی کانادا است که از قسمت شرق با استان کبک و ایالت مین آمریکا یک بخش ساحلی کوچک را تشکیل می دهند. فردریکتون (مرکز استان)، مونکتون و سنت جانز شهرهای بزرگ استان هستند. برنامه کارآفرینی نیوبرانزویک یکی از جریانهای نامزد استانی نیوبرانزویک (NBPNP) است که تحت برنامه PNP عمل می کند. این برنامه با هدف جذب مدیران تجاری و صاحبان مشاغل با تجربه طراحی شده است. متقاضیان برنامه کارآفرینی در نیوبرانزویک می بایست یک کسب و کار را در این استان راه اندازی یا خریداری کرده و مدیریت آن را بر عهده بگیرند.
به منظور واجد شرایط بودن برای این برنامه افراد می بایست علاوه بر تحصیلات دانشگاهی، حداقل سه سال تجربه کار مدیریت یا کارآفرینی، مهارت زبان انگلیسی یا فرانسه (CLB سطح 7) و حداقل 250.000 دلار سرمایه داشته باشند. ( البته ارزش سرمایه خالص کارآفرینان می بایست 600.000 دلار باشد). علاوه بر این، داوطلبان باید الزامات سنی این برنامه ( حداقل 22 و حداکثر 55 سال) را داشته باشند. کسب و کار تاسیس شده توسط کارآفرینان باید سود اقتصاد برای استان داشته باشد و حداقل دو شغل تمام وقت برای شهروندان و یا افراد مقیم دائم کانادا ایجاد کند.
متقاضیانی که به دنبال خرید کسب و کار در نیوبرانزویک هستند، می بایست حداقل یک سوم سهام کسب و کاری ( 33 درصد) را که در طول پنج سال گذشته حداقل سه سال فعالیت مستمر داشته است را خریداری کنند. متقاضیانی که موفق به دریافت 65 امتیاز در شبکه ارزیابی جریان کارآفرینی نیوبرانزویک شوند، از طرف دولت استانی دعوتنامه دریافت خواهند کرد.
برنامه کارآفرینی نیوبرانزویک بر اساس سیستم ابراز علاقه مندی (Expression of Interest system) یا به اختصار EOI عمل می کند. متقاضیان می بایست یک EOI و طرح تجاری را به برنامه نامزد استانی نیوبرانزویک (NBPNP) ارسال کنند. برخلاف بسیاری از استان های کانادا، نیوبرانزویک زمان پذیرش EOI را اعلام نمی کند و گاهی اوقات درخواست های جدید را نمی پذیرد.