کشور نروژ که یکی از بزرگترین تولید کننده های نفت و گاز جهان محسوب می شود، یکی از مقصدهای مورد توجه مهاجران می باشد. این کشور در شبه جزیره اسکاندیناوی و در شمال غربی اروپا قرار دارد. بر این اساس در این مقاله به بررسی روش های اخذ اقامت نروژ می پردازیم. در این مقاله می خوانید:
چرا اقامت نروژ؟
کشور نروژ از برترین اقتصاد و پیشرفته ترین کشورهای جهان محسوب می شود. این کشور با دارا بودن دانشگاه های معتبر و جهانی، امکانات پزشکی، امنیت و رفاه اجتماعی و بالا بودن امید به زندگی از جمله مقاصد مهاجرت تحصیلی و شغلی جهان به شمار می آید. کشور نروژ از لحاظ اقتصادی کشور سالمی است و در مقایسه با دیگر کشورهای جهان کمتر دچار فساد اداری و اقتصادی شده است. بر این اساس برای سرمایه گذاری از امنیت بالایی برخوردار است.سازمان ملل متحد کشور نروژ را به عنوان دارنده بالا ترین استانداردهای جهانی برای زندگی در میان کشورهای جهان معرفی کرده است. وجود برابری جنسیتی، پایین بودن جرم و جنایت و وجود امنیت اجتماعی و مالی از دیگر عوامل مهاجرت به کشور نروژ برای متقاضیان می باشد.امنیت اقتصادی، عدم وجود فساد اداری و اقتصادی. پایین بودن نرخ بیکاری و توروم از مهم ترین شاخص های اقتصادی هر کشور محسوب می شود که سرمایه گذاران خارجی بر اساس آن ها تصمیم به سرمایه گذاری در آ
دانشجویان پس از فارغ تحصیلی با یافتن کار و تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای کاری می توانند پس از چند سال کار و اشتغال اقامت نروژ را اخذ کنند.
قانون خون
دارا بودن تخصص کاری و سوابق حرفه ای
دانشجویان مقطع دکترا از حقوق ماهانه ۲۲.۰۰۰ کرون برخوردار می باشند.
حداقل در حدود ۱۰۰.۰۰۰ یورو
اخذ ویزای کاری و اخذ ویزای تحصیلی
هر دو طرف ازدواج باید قبل از ازدواج به مدت ۲ سال یکدیگر را دیده و شناخته باشند و با ارائه مدارکی مانند فیلم ها و عکس های نامزدی و دوستی این آشنایی را اثبات کنند.
پس از ۵ سال در صورتی که متقاضی هنوز با همسر خود زندگی کند.
به طور کلی پس از ۵ سال کار و زندگی و اشتغال
ثبت شرکت با مسولیت محدودAS، ثبت شرکت عمومیASA و ثبت دفتر شعبه.
متقای با اخذ ویزای توریستی نروژ نمی تواند در این کشور کار و سرمایه گذاری انجام دهد.آیا با تحصیل در نروژ می توان اقامت این کشور را اخذ کرد؟
2- اعطای تابعیت نروژ بر اساس قانون خاک است یا خون؟
3- شرط اخذ ویزای کار برای اقامت در نروژ چیست؟
4- حقوق دانشجویان دکترا در نروژ چقدر است؟
5- تمکن مالی برای سرمایه گذاری در نروژ چقدر است؟
6- کم هزینه ترین روش اخذ اقامت نروژ چیست؟
7- مهم ترین شرط اقامت نروژ از طریق ازدواج چیست؟
8- پس از چند سال متقاضی ازدواج می تواند اقامت دائم نروژ را اخذ کند؟
9- پس از چند سال متقاضی می تواند اقامت نروژ را اخذ کند؟
10- روش های اقامت نروژ از طریق سرمایه گذاری چیست؟
11- آیا در اقامت توریستی نروژ متقاضی مجوز کار و اشتغال دارد؟
رضایت مهاجران از اقامت در نروژ
کشور نروژ از دیرباز مورد توجه متقاضیان ایرانی بوده است و در سال های اخیر روند این گرایش افزایش یافته است. در کشور نروژ مهاجران و شهروندان بر اساس علم و دانش و توانایی خود به اشتغال و کار و فعالیت مشغول می شوند. ایجاد فضای تجاری و کسب و کار رو به رشد و رونق اقتصادی و همچنین امنیت بازار موجب شده است تا مهاجران سرمایه گذار با درآمدزایی زندگی خوبی در این شادترین کشور جهان داشته باشند. رایگان بودن تحصیل دانشگاهی و عملی بودن واحدهای درسی دانشگاهی و همچنین بالا بودن کیفیت و مدارک دانشگاه ها موجب شده است تا متقاضیان تحصیلی با اطمینان از آینده ای درخشان در این کشور مشغول تحصیل شوند.سطح امنیت و رفاه در کشور نروژ بسیار بالا می باشد و افراد به راحتی می توانند با اشتغال بخشی از درآمد خود را پس انداز کنند. وجود آزادی های مدنی و مردم آرام و شاد و مهربان این کشور و همچنین شرایط اقتصادی بسیار خوب شهروندان و وجود بیمه های درمانی عالی این کشور موجب رضایت مندی مهاجران از زندگی و اقامت در این کشور را فراهم کرده است. سرمایه گذاران با سرمایه گذاری در این کشور کمتر از یک سال به سوددهی می رسند و دانشجویان با برخورداری از تحصیل رایگان شرایط اخذ اقامت خود را فراهم می کنند.
اقامت نروژ از طریق کار
متقاضی دریافت ویزای کار در نروژ باید دارای تخصص حرفه ای و کاری باشد. اخذ ویزای کاری بهترین روش اخذ اقامت این کشور است که این امر به دلیل وجود فرصت های شغلی فراوان، وجود امنیت شغلی و بالا بودن درآمدها می باشد. روش های پیشنهاد کارJob Offer و جست و جوی کار Job Seeker از روش های اخذ ویزای کار نروژ می باشند.متقاضی برای دریافت ویزای کاری نروژ باید دارای سوابق حرفه ای و کاری درخشان و دعوتنامه ای از طرف کارفرمای نروژی باشد. علاوه بر این حقوق و دستمزد پیشنهادی از طرف کارفرمای نروژی نباید از متوسط حقوق پرداخت شده در نروژ کمتر باشد.
متوسط حقوق برای متقاضیان لیسانس در حدود ۱۰۰.۴۰۰ کرون نروژی و برای متقاضیان فوق لیسانس در حدود ۲۰۰.۴۰۰ کرون نروژی می باشد. متقاضیان با اخذ ویزای کاری نروژ می توانند برای اخذ ویزای همراه همسر و فرزندان خود در نروژ اقدام کنند. متقاضی به منظور اخذ ویزای همراه برای خانواده خود باید دارای تمکن مالی سالانه ۳۰۶.۷۰۰ کرون نروژ باشد. در صورتی که متقاضی در حوزه های برق و الکترونیک، کامپیوتر و IT، ورزش و آشپزی دارای تخصص و مهارت حرفه ای باشد، در اولویت استخدام در این کشور قرار دارند.
اقامت نروژ از طریق تحصیل
متقاضی اخذ اقامت این کشور از طریق تحصیل در نروژ می تواند به این مهم نائل شود. بالا بودن استانداردهای آموزشی، اخذ پذیرش آسان و دانشگاه های معتبر در نروژ موجب شده است تا این کشور مقصد بسیار خوبی برای مهاجران تحصیلی محسوب شود.دانشگاه های این کشور در زمره برترین دانشگاه های جهان قرار دارند. بر اساس رتبه و رنکینگ جهانی برترین دانشگاه های جهان QS در سال ۲۰۲۰ دانشگاه های اسلو، دانشگاه برگن، دانشگاه ترومسو و دانشگاه علم و صنعت این کشور در برترین رتبه های جهانی قرار دارند.
طول مدت تحصیل در مقطع کارشناسی نروژ در حدود ۳ سال می باشد. زبان تحصیل در این مقطع نروژی است. مدت تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد نروژ در حدود ۲ سال می باشد. تحصیل در این مقطع رایگان می باشد اما متقاضیان باید دارای مدرک مهارت زبان انگلیسی آیلتس ۶.۵ باشند.متقاضیان تحصیل در دوره دکترا نروژ باید دارای مدرک کارشناسی ارشد و رزومه تحصیلی علمی قوی باشند.
دارا بودن مدرک مهارت زبان انگلیسی و اخذ پذیرش از استاد راهنما برای اخذ پذیرش در مقطه دکترا نروژ الزامی می باشد.مدت زمان تحصیل در دوره دکترا این کشور در حدود ۴سال می باشد. به جز ۱۰۰ دلار برای هزینه های اداری هر ترم از متقاضیان بین المللی برای تحصیل در دانشگاه های نروژ هزینه ای دریافت نمی شود. دانشجویان با کار دانشجویی تا ۲۰ ساعت در هفته و اخذ بورسیه های دانشجویی می توانند هزینه های تحصیل و زندگی خود در نروژ را تامین کنند. دانشجویان مقطع دکترا از حقوق ماهانه ۲۲.۰۰۰ کرون نیز برخوردار می باشند.
اقامت نروژ از طریق سرمایه گذاری
کشور نروژ در زمینه صنعت نفت و گاز از کشورهای قدرتمند جهان است و در حوزه های فناوری، صنعت و تکنولوژی پیشرفت های بی نظیری داشته است. سرمایه گذاران با توجه به پایین بودن نرخ تورم و ثبات اقتصادی و امنیت اقتصادی و سیاسی این کشور با سرمایه گذاری در این کشور نه تنها از سوددهی این سرمایه گذاری اطمینان حاصل می کنند، بلکه می توانند اقامت این کشور را اخذ کنند.حداقل میزان سرمایه گذاری در این کشور در حدود ۱۰۰.۰۰۰ یورو می باشد. سرمایه گذاران پس از ۳ سال از سرمایه گذاری می توانند اقامت نروژ را اخذ کنند و پس از ۷ سال زندگی و اشتغال در این کشور برای اخذ پاسپورت نروژ اقدام کنند. به طور کلی سرمایه گذار می تواند از ۳ روش اقدام به سرمایه گذاری در کشور نروژ کند. ثبت شرکت با مسولیت محدودAS، ثبت شرکت عمومیASA و ثبت دفتر شعبه. در ادامه به بررسی هر یک از این روش ها می پردازیم.
اقامت نروژ از طریق ثبت شرکت با مسولیت محدودAS
متقاضیان اخذ اقامت نروژ می توانند با ثبت شرکت در نروژ اقامت این کشور را اخذ کنند. متقاضی بدین منظور باید محل مناسبی برای شرکت تجاری فراهم کند. متقاضی باید طرح تجاری و اقتصادی خود را که دارای توجیه اقتصادی می باشد ارائه دهد. این نوع سرمایه گذاری برای ثبت شرکت هایی با کسب و کارهای کوچک می باشد. سرمایه گذار باید برای ثبت شرکت AS در نروژ در حدود ۴۰۰.۰۰۰ یورو سرمایه گذاری کند. متقاضی باید برای شرکت AS یک سهامدار و هیئت مدیره انتخاب کند. علاوه بر این ۵۰ درصد پرسنل این شرکت باید شهروند و تبعه نروژ باشند.
اقامت نروژ از طریق ثبت شرکت عمومیASA
متقاضی سرمایه گذاری در نروژ می تواند از طریق ثبت شرکت عمومی ASA برای کسب و کارهای جهانی و بین المللی اقدام کند. سرمایه گذار برای این شرکت باید یک سهامدار و هیئت مدیره انتخاب کند و ۵۰ درصد از اعضا و پرسنل شرکت را از افراد بومی و شهروند نروژ انتخاب کند. سرمایه گذار باید به صورت مشارکتی حداقل یک میلیون کرون سوئد برای ثبت این نوع شرکت سرمایه گذاری کند و همه این هزینه را یک جا و کامل پرداخت کند.
اقامت نروژ از طریق ثبت دفتر شعبه
متقاضیان سرمایه گذاری در کشور نروژ که دارای تمکن مالی کمتری می باشند، می توانند یک شعبه از شرکت خود را در این کشور راه اندازی کنند. متقاضی باید این شعبه را در اداره ثبت سازمان کسب و کار ثبت کند. برآورد سود و زیان شعبه های دفتر بر اساس شرکت اصلی و مادر انجام می شود.
اقامت نروژ از طریق ازدواج
متقاضی اخذ اقامت کشور نروژ می تواند از طریق ازدواج با تبعه و شهروند نروژ اقامت این کشور را اخذ کند. ویزای ازدواج نروژ از راحت ترین روش های اخذ اقامت این کشور می باشد. متقاضی ازدواج باید با ارائه گواهی و اسناد مالی اثبات کند که توانایی تامین هزینه های زندگی خود و همسر خود در طی زندگی مشترک در کشور نروژ را دارا می باشد.
- هر دو طرف ازدواج باید قبل از ازدواج به مدت ۲ سال یکدیگر را دیده و شناخته باشند و با ارائه مدارک مانند فیلم ها و عکس های نامزدی و دوستی این آشنایی را اثبات کنند.
- متقاضی ازدواج باید با یک اجازه اقامت موقت ۶ ماهه وارد کشور نروژ شود و در طی این ۶ ماه ازدواج خود را به طور قانونی و رسمی ثبت کند.
- ازدواج متقاضی خارجی و تبعه نروژ باید به صورت حقیقی و رسمی باشد و برای اخذ اقامت این کشور انجام نگرفته باشد.
- در صورتی که در طی ۵ سال هر دو طرف ازدواج با هم و در کشور سوئد زندگی کنند و متقاضی مرتکب جرم و جنایتی در این کشور نشده باشد، می تواند برای اخذ اقامت دائم نروژ اقدام کند.
اقامت نروژ از طریق تولد
به طور کلی کشورهای جهان به منظور اعطای تابعیت بر اساس دو قانون خون و خاک عمل می کنند. بر اساس قانون خون اگر کودکی در یک کشور مشخص از پدر و مادری متولد شود که دارای تابعیت آن کشور باشند، آن کودک نیز تابعیت آن کشور را اخذ می کند. بر اساس قانون خاک اگر کودکی در خاک یک کشور مشخص متولد شود، صرف نظر از تابعیت پدر و مادر، این کودک تابعیت آن کشور را بر اساس تولد در خاک آن کشور اخذ می کند. کشور نروژ از این لحاظ بر اساس قانون خون عمل می کند.
- اگر کودکی که دارای پدر و مادر نروژی است در این کشور متولد شود، این کودک تابعیت نروژ را دریافت خواهد کرد.
- در قوانین کشور نروژ قید نشده است که ازدواج پدر و مادر کودک متولد شده در این کشور باید رسمی باشد تا کودک تابعیت این کشور را اخذ کند.
- بر اساس قانون خون کودکی که در خاک نروژ متولد شود بر اساس تابعیت پدر و مادرش می تواند تابعیت این کشور را دریافت کند.
اقامت نروژ از طریق ویزای توریستی
متقاضیان می توانند با اخذ ویزای توریستی مجوز اقامت موقت کشور نروژ را اخذ کنند. مدت زمان اعتبار ویزای توریستی نروژ در حدود ۳ ماه می باشد. این روش برای اقامت موقت و توریستی در نروژ می باشد و متقاضی نمی تواند در این مدت ۹۰ روزه کار و سرمایه گذاری در این کشور انجام دهد. ارائه تمکن مالی کافی و پاسپورت معتبر و اوراق هویتی برای اخذ این ویزا الزامی است.
اقامت نروژ از طریق پناهندگی
متقاضی اخذ اقامت دائم نروژ از طریق پناهندگی می تواند اقامت این کشور را اخذ کند. البته موسسه حقوقی و مهاجرتی وکلای برگزیده اصطهباناتی به هیچ عنوان گزینه پناهندگی را به متقاضیان مهاجرت به کشورهای جهان پیشنهاد نمی دهند و ذکر این مطلب در این مقاله صرفا در جهت آگاهی و اطلاع متقاضیان از روش های اخذ اقامت دائم این کشور می باشد و هدف دیگری ندارد.بر اساس کنوانسیون ژنو پناهندی فردی است که بنا به داشتن عقاید مذهبی، اجتماعی، سیاسی و قومی متفاوت در کشور خود امنیت جانی ندارد و در صورت برگشت به کشور خود مورد آسیب و تهدید و حتی مرگ قرار می گیرد.
به طور کلی شرایط زندگی و اقامت پناهجویان در کشور نروژ شرایط مناسب و مساعدی نمی باشد. اما اگر متقاضی قصد پناهندگی به این کشور را داشته باشد، دولت نروژ مدارک و دلایل متقاضی پناهندگی را بررسی می کند و در صورت تائید دلایل متقاضی به وی مجوز اقامت ۳ ساله اعطا می شود. اگر درخواست پناهندگی متقاضی پذیرفته نشود، متقاضی باید این کشور را سریع ترک کند. به طور کلی گزینه پناهندگی گزینه مناسبی برای اخذ اقامت کشور نروژ نمی باشد.
اخذ اقامت دائم نروژ
متقاضی بر اساس روش های ذکر شده در این مقاله می تواند اقامت کشور نروژ را دریافت کند. متقاضیان اخذ ویزای کار با اشتغال در این کشور به مدت ۳ سال می توانند برای اخذ اقامت دائم خود اقدام کنند. دانشجویان نیز با یافتن کار پس از فارغ تحصیلی می توانند با اخذ ویزای کاری و اشتغال اقامت دائم این کشور را اخذ کنند. متقاضیانی که مجوز اقامت نروژ را دریافت کرده است، در صورتی که به مدت ۷ سال در این کشور زندگی و کار کرده باشد، می تواند برای اخذ تابعیت نروژ اقدام کنند.
سخن آخر
در این مقاله روش های اخذ اقامت نروژ مورد بررسی قرار گرفت. از مجموع موارد شرح داده شده می توان نتیجه گیری کرد که مهاجرت تحصیلی به نروژ و مهاجرت کاری بهترین روش های اخذ اقامت کشور نروژ می باشد. رایگان بودن تحصیل در این کشور و همچنین وجود دانشگاه های معتبر روش اقامت تحصیلی را به بهترین روش اقامت نروژ تبدیل کرده است.
در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی اخذ اقامت نروژ، مشاوران موسسه حقوقی و مهاجرتی وکلای برگزیده اصطهباناتی در شعبه های تهران، شیراز، اصفهان، تبریز و مشهد با سابقه صدها پرونده مهاجرت تحصیلی و شغلی ضمن ارائه خدمات مشاوره ای مهاجرتی، بهترین گزینه مهاجرتی را بر اساس شرایط زندگی، سن، تحصیلات و بودجه به شما ارائه می دهند.