تحصیل در آلمان به یکی از جذاب‌ترین گزینه‌ها برای دانشجویان جوان از سراسر جهان تبدیل شده است. آلمان به عنوان یکی از کشورهای پیشرو در زمینه علوم پزشکی و پژوهش‌های پزشکی شناخته می‌شود و دانشگاه‌های برتری در این حوزه دارد.

تعداد دانشجویان پزشکی بین‌المللیحدود 14000 نفر
تعدد دانشجویان پزشکیبیش از 80000 نفر
درآمد پزشکان در آلمانحدود 3000  تا15000 در ماه
تعداد دانشگاه‌های پزشکی آلمان42

این روش در کنار روش‌هایی مثل ثبت شرکت، اخذ ویزای کار و سرمایه‌گذاری از راه های مهاجرت به آلمان هستند. شما باتوجه به شرایط خود می‌توانید یکی از این روش‌ها را برگزینید.

 موسسه حقوقی توسعه گران مهر، دفتر اعزام دانشجو در شیراز، تهران، مشهد، رشت، تبریز و اصفهان پذیرش پزشکی از دانشگاه‌های این کشور را با کمک وکیل مهاجرت فراهم آورده است.

مزایای تحصیل پزشکی در آلمان

تحصیل پزشکی در آلمان دارای مزایای بسیاری است که می‌تواند جذابیت بالایی برای دانشجویان جهت انتخاب این مسیر ایجاد کند.

شرایط اعزام دانشجو پزشکی به آلمان

تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در آلمان
برلین-آلمان

جهت اخذ پذیرش پزشکی از دانشگاه‌های آلمان معمولاً دو راه وجود دارد؛ روش اول اینکه شخص از دانشگاه‌های ایران قبولی کنکور را داشته باشد، در این روش شخص باید در کنکور سراسری ایران قبول شده باشد و مدرک آن را از سازمان سنجش و مراکز مربوطه اخذ کند، شرط ادامه تحصیل در آلمان در همه رشته‌ها قبولی کنکور است، مدرک مذکور همراه با دیگر مدارک تحصیلی و هویتی فرد به موسسه تحویل داده می‌شود و موسسه می‌تواند پذیرش را از دانشگاه‌ها اخذ نماید.

شایان ذکر است افرادی که قصد دارند از این روش برای تحصیل پزشکی در آلمان اقدام کنند، با توجه به روال و مراحل باید حداقل شش ماه قبل از شروع تحصیل اقدام کنند.

رشته های درمانی مورد نیاز آلمانشرایط جدید تحصیل پزشکی در آلمان

شرایط جدید تحصیل پزشکی آلمان ۲۰۲۱ به دلیل شیوع ویروس کرونا و همه‌گیری این بیماری با مشکلاتی همراه شده است؛ اما آلمان به عنوان یکی از بهترین مقاصد تحصیلی برای دانشجویان بین‌المللی، دارای دانشگاه‌های زیادی است که در رشته‌های مختلف و زیرشاخه‌های مختلف پزشکی به ارائه کورس‌های تحصیلی می‌پردازد. هر ساله صدها دانشجو از خارج از کشور برای تحصیل پزشکی در دانشگاه‌های برتر آلمان مهاجرت می‌کنند.

ویدئو و پادکست شرایط اخذ پذیرش بدون مدرک زبان

در این قسمت به توضیحی مهم درباره تحصیل پزشکی در آلمان و همچنین شرایط اخذ پذیرش کالج‌های آلمان بدون مدرک زبان می‌پردازیم، می‌توانید این فیلم را جهت اطلاعات بیشتر مشاهده کنید و سپس به مطالعه ادامه مقاله بپردازید.

شرایط اخذ پذیرش پزشکی آلمان

شرایط پزشکی و دندانپزشکی در آلمانتحصیل رشته های پزشکی و عموماً رشته‌های از این دسته همراه با آزمون ورودی یا کنکور هستند. امتحان ورودی پزشکی این کشور به زبان آلمانی است و معمولاً این زبان نیز از موارد امتحانی می‌باشد، نکته ای که در همین جا باید ذکر شود این است که سطح زبان امتحان ورودی پزشکی آلمان در حدود b2 می‌باشد.

افرادی که برای تحصیل در رشته ی پزشکی در آلمان اقدام می‌کنند، قبل از شروع تحصیل و در حدود دو ماه قبل از شروع تحصیل باید در این ورودی شرکت کنند. البته این آزمون ورودی با آزمون‌های کشورهایی مثل ایتالیا و یا ایران متفاوت است. مشاوران موسسه می‌توانند در زمینه آزمون ورودی به شما اطلاعات کافی را ارائه دهند.

زمان شروع تحصیل رشته پزشکی فقط یک بار در سال و در ماه سپتامبر می‌باشد. افراد باید توجه داشته باشند، دانشگاه‌های دولتی این کشور برای ترم ژانویه پذیرش نخواهند داشت و افرادی که به ترم سپتامبر نرسیده‌اند باید تا سال بعد منتظر بمانند.

اخذ پذیرش بدون قبولی کنکور ایران

روش دوم پذیرش پزشکی در آلمان اقدام از طریق ثبت‌نام فرد در کالج می‌باشد. این روش برای افرادی است که به هر دلیلی موفق به قبولی کنکور در ایران نشده‌اند. این دسته از افراد باید یکسال تحصیلی(دو ترم) را در این کالج‌ها بگذرانند. در این مدت به دانشجویان دروس زیست، زبان و گاهاً شیمی تدریس داده می‌شود و پس از طی دوره کالج، می‌توانند با کسب نمره و معدل خوب وارد دانشگاه‌های پزشکی آلمان شوند.

نکته حائز اهمیت در این مورد نیز این است که، تحصیل یک‌ساله در کالج کاملا رایگان می‌باشد. البته منظور از هزینه صرفاً هزینه یکسال کالج می‌باشد و هزینه زندگی شخص بر عهده خودش خواهد بود.

تحصیل و پذیرش پزشکی در آلمان بدون مدرک زبان

جهت اخذ پذیرش تحصیل پزشکی در آلمان در هر دو صورت ذکر شده در بالا، ارائه مدرک زبان الزامی است و افراد در ایران و قبل از اقدام برای پذیرش، باید مدرک زبان خود را اخذ نمایند.

یک راه نسبتاً غیر مطمئن (!) برای تحصیل پزشکی آلمان وجود دارد و آن هم این است که از کشورهای همسایه نظیر ترکیه و ارمنستان برای اخذ ویزای دانشجویی اقدام نمایید. در این حالت باید برای کالجی که بدون مدرک زبان پذیرش می‌دهد اقدام نمایید و سپس از سفارت کشورهای همسایه اقدام به دریافت ویزای تحصیلی آلمان کنید، البته دو نکته هم باید در نظر بگیرید اول اینکه باید قبل از رفتن به سفارت های کشورهای همسایه نسبت به اخذ اقامت این کشورها اقدام کنید و دوم هم اینکه مقداری سفارت آلمان در این کشورها ریسک عدم صدور ویزا بدون مدرک زبان را دارند.

شرایط سنی تحصیل پزشکی در آلمان

تحصیل رشته های پزشکی در این کشور دارای محدودیت سنی نمی‌باشد؛ ولی این نکته از این جا به عنوان یک محدودیت مطرح می‌شود که سفارت کشور آلمان در ایران بسیار به فاصله بین تحصیلات افراد حساس است. یعنی اگر شخصی بین دوره‌های تحصیل خود فاصله داشته باشد، امکان رد درخواست ویزای وی وجود دارد.

بر اساس این امر، ما به افرادی که قصد پذیرش پزشکی در این کشور را دارند توصیه می‌کنیم حداکثر تا سن 26 سالگی در جهت مهاجرت خود اقدام نمایند. البته برای افرادی که در سنین بالاتر هستند راه حل‌هایی وجود دارد به همین دلیل بهتر است اقدامات خود را زیر نظر وکیل مهاجرت به آلمان طی کنید تا با اطلاعات درست پیش روید و در این مسیر شکست نخورید.

مدت زمان تحصیل پزشکی در آلمان

مدت زمان تحصیل در پزشکی در آلمان، برای رشته‌های پزشکی حدود 6 سال می‌باشد. در کشور آلمان پزشکی عمومی به عنوان کارشناسی ارشد محسوب می‌شود، در حالیکه در ایران به عنوان پزشکی حرفه‌ای شناخته می‌شود.

فارغ‌التحصیلان پزشکی عمومی می‌توانند پس از اتمام تحصیلات، وارد بحث دکترا شوند که البته این امر ضروری نیست و دریافت پروانه پزشکی با مدرک کارشناسی ارشد امکان‌پذیر است. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر، می‌توانید با مشاورین موسسه حقوقی توسعه‌گران مهر تماس حاصل فرمایید و از مشاوره کارشناسان موسسه بهره‌مند شوید.

دانشگاه‌های پزشکی معتبر آلمان مورد تایید وزارت بهداشت

دانشگاه‌های پزشکی معتبر آلمان مورد تایید وزارت بهداشت

سالانه لیست دانشگاه‌های مورد تایید وزارت بهداشت تغییر می‌یابد؛ ولی برای کشورهایی مثل آلمان با توجه به اعتبار دانشگاه‌های آلمان تغییرات زیادی اعمال نمی‌شود. در زیر لیستی از دانشگاه‌های پزشکی معتبر آلمان را آورده‌ایم. البته این اسامی، شامل همه دانشگاه‌ها نمی‌باشد.

بهترین دانشگاه‌های پزشکی

بهترین دانشگاه های پزشکی آلمان مانند: مونیخ و برلین، و دانشگاه‌های کوچک‌تر مانند گرفیس والد( Greifswald ) و اسن( Essen) هستند. همچنین دانشگاه‌های قدیمی با سابقه طولانی مثل هیدرلبرگ( Heidelberg ) و گوتن( Göttingen) و موسسات جدیدتر مثل دوسلدوروف( Düsseldorf ) و رگنسبورگ( Regensburg) در این کشور فعالیت می‌کنند. این تنوع بدون تردید میراثی عظیم در این کشور است و تأکید بر این حقیقت برجسته دارد که تمام این مدارس آموزش عالی، در بالاترین سطوح آموزشی قرار دارند.

در مجموع 35 دانشگاه در آلمان، رشته تحصیلی علوم پزشکی را ارائه می‌دهند. . این نکته بسیار مهمی است که، شخص بتواند هم‌زمان در دانشگاه‌های با رنکینگ بالایی به صورت رایگان درس بخواند و هم بتواند کشوری مثل آلمان را انتخاب کند که آینده خوبی برای او در اخذ اقامت و زندگی رقم بزند. پس امکان تحصیل رایگان در آلمان را به عنوان یک نکته مهم مدنظر داشته باشید.

هزینه تحصیل پزشکی در آلمان

همانطور که گفته شد، عملاْ شما نیاز به پرداخت هزینه‌ای برای تحصیل در آلمان ندارید؛ ولی باید بتوانید هزینه‌های زندگی در آلمان را پرداخت کنید. این امکان وجود دارد که بتوانید با کار پاره‌وقت دانشجویی و صرفه‌جویی در امور، مخارج خود را تامین کنید و نیازی به حمایت مالی خانواده از کشور خود نداشته باشید. هم‌اکنون دانشجویان زیادی در کشورهای مختلف مشغول به تحصیل هستند که با توجه به درآمدشان، نیاز به کمک مالی خانواده‌ها ندارند.

البته این نکته را هم در نظر بگیرید، که رشته‌های پزشکی جز رشته‌های سخت محسوب می‌شوند و باید زمان زیادی را برای خواندن درس صرف کنید؛ ولی با این حال مجوز ۲۰ ساعت کار در هفته را خواهید داشت. معمولا بین ۸ یورو تا ۱۲ یورو در ساعت، می‌توانید از این طریق کسب درآمد داشته باشید. البته حقوق دریافتی به خود شما و کارفرمایتان بستگی دارد.

تحصیل پزشکی در اکثر دانشگاه های آلمان رایگان استتنها هزینه‌ای که دانشجویان باید بپردازند، هزینه‌های پایه مربوط به دانشگاه است. این هزینه‌ها را باید دو بار در سال پرداخت نمود. بسته به هر دانشگاه، شما باید هر ترم ۲۰۰ یا ۳۰۰ یورو پرداخت نمایید. البته این مسئله امتیازات بسیاری برای دانشجویان دارد. نکته اصلی و مهم این است که، دانشجویان بین‌المللی می‌توانند به طور رایگان در آلمان پزشکی بخوانند. با این حال، باید توجه داشته باشید که شرایط دانشگاه‌های خصوصی ارائه دهنده پزشکی همانند دانشگاه‌های دولتی در این کشور نمی‌باشد.

هزینه‌ی تحصیل پزشکی در آلمان در اکثر ایالت‌ها رایگان است، همچنین شما می‌توانید از فاندر‌ها و بورسیه‌های مختلف دانشگاه‌های پزشکی آلمان استفاده کنید.

نام دانشگاههزینه ترمیک
دانشگاه توبینگنبدون شهریه
دانشگاه RWTH آخنبدون شهریه
دانشگاه اتو فون گریک ماگدبورگبدون شهریه
دانشگاه برمنبدون شهریه
دانشگاه بنبدون شهریه
دانشگاه هایدلبرگ175 یورو
دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیانس150 یورو
دانشگاه هامبورگ330 یورو
دانشگاه گوته فرانکفورت350 یورو
دانشگاه لایپزیگ200 یورو
دانشگاه لوبک500 یورو

 

حالا که با هزینه‌های دانشگاه‌های برتر آلمان آشنا شده‌اید، جهت آگاهی بیشتر به نکات زیر توجه کنید.

هزینه تحصیل در دانشگاه‌های خصوصی آلمان

چهار دانشگاه خصوصی در آلمان وجود دارد که تحصیلات پزشکی را ارائه می‌دهند. برای تحصیل پزشکی، دانشجویان باید هزینه‌هایی را به دانشگاه‌های خصوصی بپردازند. هزینه این دانشگاه‌ها سالیانه نسبت به رشته‌ای که انتخاب می‌کنید و مقطع تحصیلی‌تان، متفاوت است. در حال حاضر می‌توان گفت که میانگین هزینه‌ها برای تحصیل پزشکی در دانشگاه‌های خصوصی ما بین ۵۷۰۰ یورو تا ۱۵۵۰۰ یورو در هر ترم می‌باشد.

تحصیل پزشکی به زبان انگلیسی در آلمان

نکته مهمی که باید در نظر بگیرید این است که، در این کشور هیچ دانشگاهی تحصیل پزشکی را به زبان انگلیسی تدریس نمی‌کند. برخی از رشته‌ها را مانند: پزشکی مولکولی به زبان انگلیسی در این کشور می‌توان تحصیل کرد؛ ولی رشته پزشکی عمومی به صورت مطلق فقط به زبان آلمانی تدریس می‌شود. این نکته شامل دانشگاه‌های خصوصی نیز می‌شود یعنی در دانشگاه‌های خصوصی آلمان نیز امکان تحصیل پزشکی به زبان انگلیسی نیست.

البته این نکته را مد نظر داشته باشید، که رشته پزشکی از جمله رشته‌هایی است که بسیار با مردم سر و کار دارد و حتی اگر به زبان انگلیسی نیز آموزش داده می‌شد، باز هم لازم بود که زبان آلمانی را جهت ارتباط با مردم و بیماران فرا بگیرید.

مدت زمان تحصیل پزشکی در آلمان

تحصیل رشته پزشکی عمومی در کشور آلمان به طور کلی کمی بیش‌تر از 6 سال زمان می‌برد. دوره‌های تحصیلی پایه و اولیه آن در حدود چهار ترم می‌باشد که شامل علوم طبیعی(مثل فیزیک، شیمی و زیست‌شناسی) و مبانی پزشکی(شامل فیزیولوژی، بیوشیمی و آناتومی) می‌باشد.

مراحل تحصیل

مرحله اول تحصیل در این رشته با یک آزمون پزشکی دولتی به پایان می‌رسد و با اتمام موفقیت‌آمیز این مرحله، دانشجویان به دوره اصلی تحصیل در این رشته که شامل شش ترم تحصیلی در زمینه‌های اصلی پزشکی می‌باشد وارد می‌شوند. این دوره شامل: سخنرانی‌ها، سمینارها و فعالیت‌های آزمایشگاهی می‌باشد و به دنبال آن یک دوره آموزشی عملی 48 هفته‌ای برای دانشجویان در یک کلینیک یا بیمارستان برگزار می‌شود. این دوره به نام “سال عملی” شناخته می‌شود، که بر عمل جراحی و درمان داخلی تمرکز داشته و انتخاب موضوع آن توسط دانشجو صورت می‌گیرد.

این بخش نیز با امتحان پزشکی دوم به پایان می‌رسد و دانشجویان می‌تواند پس از آن آموزش‌های تخصصی پزشکی را مانند: تخصص در چشم پزشکی، جراحی، یا مغز و اعصاب و … دریافت کنند. بسته به نوع تخصص، این دوره تحصیلی می‌تواند بین چهار تا شش سال زمان ببرد و پایان آن نیز با یک آزمون تخصصی پزشکی( که توسط انجمن پزشکی برگزار می‌شود)، صورت می‌گیرد.

آزمون ورودی پزشکی در آلمان

آزمون ورودی پزشکی و دندانپزشکی آلمان

برای اخذ پذیرش در دانشگاه‌های کشور آلمان، متقاضی بین‌المللی می‌بایست مدرک دیپلم دوازده ساله دبیرستان خود را اخذ کرده باشد. پس از آن متقاضی باید خود را برای یک آزمون ارزیابی آماده نماید. اگر دانشجو در این آزمون نمره قبولی کسب کند، یک گواهی دریافت می‌کند و می‌تواند برای تحصیل در مقطع کارشناسی در تمامی دانشگاه‌های کشور المان درخواست پذیرش دهد. کلاس‌های آماده‌سازی این آزمون‌ها توسط همه دانشگاه‌های کشور آلمان ارائه نمی‌شوند.

در کشور آلمان، نه تنها بین دانشگاه‌ها برای دروس عمومی، بلکه بین کلاس‌های عمومی و خصوصی نیز تفاوت‌هایی وجود دارد. دانشگاه‌های عمومی شهریه ندارند و مدارک آن‌ها در سراسر آلمان دارای اعتبار است. در مقایسه با آن‌ها، دانشگاه‌های خصوصی شهریه‌های سنگینی دارند و لازم است بدانید که در انتهای دوره آموزشی برای دانشجویان یک آزمون ارزیابی معتبر نیز برگزار می‌کنند.

یکی دیگر از شرایط لازم برای ثبت‌نام در دانشگاه‌ها این است که، شما دانش و مهارت خوبی در زبان آلمانی داشته باشید. بیشتر دانشگاه‌ها نیاز به مدرک B1 زبان آلمانی دارند.

بررسی آزمون‌های ورودی

آزمون در هر کدام از دانشگاه‌های المان متفاوت است. به طور کلی این آزمون ورودی از دو بخش تشکیل شده است: زبان آلمانی و ریاضیات. برخی از دانشگاه‌ها تنها شرکت در یک آزمون زبان آلمانی را لازم می‌دانند. شما می‌توانید هر چقدر که بخواهید در این آزمون شرکت کنید. با این وجود تنها 24 ماه برای آماده‌سازی شرایط جهت ورود به دانشگاه فرصت خواهید داشت.

تحصیل در بیشتر این دانشگاه‌ها دو ترم زمان می‌برد. برخی اوقات می‌توانید پس از شرکت در اولین ترم از کلاس‌های آماده‌سازی در آزمون ورودی شرکت کنید. این بستگی به نمرات شما در ترم اول خواهد داشت. تمامی دروس را باید در طول دو ترم پاس کرده باشید، تا بتوانید مدرک و گواهی آن را دریافت کنید.

انواع کالج‌های آلمان

مدت زمان تحصیل آلمانی‌ها برای اخذ دیپلم معمولا ۱۳ سال ولی برای ما ایرانی‌ها ۱۲ سال است و همین سبب شده ایرانی‌هایی که قصد تحصیل پزشکی در کشور آلمان را دارند، مجبور شوند یک‌سال را به عنوان کالج در این کشور بگذرانند. معمولا کالج‌ها دولتی و رایگان هستند؛ ولی کالج‌های خصوصی نیز در این کشور برای پذیرش متقاضیان وجود دارند.

علت انتخاب کالج خصوصی ممکن است متفاوت باشد؛ ولی یکی از مهم‌ترین علل، الزام آزمون ورودی برای کالج‌های دولتی می‌باشد. کلاس‌های آماده‌سازی که به عنوان کالج برای متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی و همچنین متقاضیان رشته‌های پزشکی در بخش زیر بررسی شده‌اند:

نوع دیپلم مورد نیاز تحصیل پزشکی در آلمان

نکته مهم در اخذ پذیرش کالج‌های پزشکی آلمان این است که، دیپلم متقاضی باید با کالجی که قصد پذیرش در آن را دارد متناسب باشد. مثلا، شخصی که قصد شرکت در کالج “M coure” آلمان را دارد باید حتماْ دیپلم تجربی داشته باشد؛ ولی در عین حال راه‌هایی برای کسانی که دارای دیپلم غیر تجربی هستند وجود دارد که بتوانند وارد رشته‌های پزشکی آلمان شوند.

شرط معدل برای تحصیل پزشکی در آلمان

یکی از سوالات مهمی که راجع به تحصیل پزشکی از مشاوران موسسه ما پرسیده می‌شود این است که، آیا تحصیل پزشکی در کشور آلمان شرط معدل دارد؟ پاسخ این سوال مثبت است. متقاضی حتماْ باید معدل خوبی را برای اخذ پذیرش از دانشگاه‌های آلمان داشته باشد. منظور از معدل خوب، معدل بالای ۱۸.۵ است. البته این معدل نسبی است و نمی‌توان عدد دقیقی را برای معدل در نظر گرفت.

پس از اتمام دوره کالج، معدل افراد جهت پذیرش نهایی در دانشگاه بررسی می‌شود. معدل ایران و معدل دوره کالج شخص به صورت نسبت‌های مختلف بررسی می‌شود. پس اگر متقاضی دارای معدل پایینی در ایران باشد و حتی بتواند در دوره کالج هم معدل خوبی را کسب کند؛ ولی در نهایت با توجه به اینکه معدل ایران متقاضی نیز بررسی می‌شود، می‌توان گفت شانس زیادی برای ورود به رشته‌های پزشکی و دنداپزشکی نخواهد داشت.

این نکته بسیار مهمی است، چون معدل دانشجو برای اخذ پذیرش کالج معمولا بررسی نمی‌شود و پس از اینکه وارد آلمان شد و یکسال کالج را گذراند متوجه این می‌شود که دیگر خیلی دیر شده است.

همسان‌سازی معدل با سیستم FPS

زمانی که شما برای تحصیل پزشکی آلمان از یک کشور خارج از اتحادیه اروپا اقدام می‌کنید باید مدرک دیپلم خود را در کشور آلمان همسان‌سازی کنید. این کار معمولا با سیستمی به نام FPS صورت می‌گیرد. سیستم FPS امتحان پایان دوره دبیرستان برای خارجی‌های متقاضی دریافت شرایط خواندن پزشکی در آلمان است. نمره و معدل این آزمون به عنوان معدل پایه از ۱۰۰ در نظر گرفته می‌شود. هر دانشگاه برای پذیرش، شرایط معدل خاص خود را دارد.

آزمون TestAs برای ورود به رشته پزشکی آلمان

مسئله‌ای که به بهبود روند شرط معدل برای رشته پزشکی در آلمان کمک می‌کند، آزمونی به نام TestAs است. این آزمون به عنوان یک تست ضریب هوشی برای دانشجویان پزشکی برگزار می‌شود. در صورت کسب نمره خوب، شانس قبولی متقاضی در رشته پزشکی بالا خواهد رفت. نمره این آزمون از ۱۳۰ حساب می‌شود. در حقیقت، شرط معدل برای تحصیل پزشکی در آلمان به شرایط دانشگاه، کشور مبدا و مدرسه‌ای که در آن تحصیل کرده‌اید بستگی دارد.

ادامه تحصیل پزشکان در آلمان

پزشکان عمومی که مدرک تحصیلی خود را از ایران دریافت نموده‌اند، جهت کار در آلمان و یا ادامه تحصیل باید مراحلی را طی کنند. پزشکان جهت کار در آلمان، ابتدا باید مدرک خود را در این کشور رجیستر کنند. این مسئله با طی کردن دوره و گذراندن امتحان قابل حل است. پزشکان می‌توانند جهت اخذ ویزای کار قبل از رجیستر کردن مدرک خود اقدام کنند و در آلمان کار کنند. منظور از کار، طبابت نیست و کار در موسسات تحقیقاتی و پژوهشی بیشتر مد نظر است. در حین کار در این موسسات، در زمینه رجیستر کردن مدرک نیز می‌توانید اقدام کنید و وارد شغل طبابت شوید.

امکان ادامه تحصیل تخصص پزشکی در آلمان نیز وجود دارد. این کشور از لحاظ مختلف یکی از برترین کشورها برای تحصیل تخصص نیز می‌باشد. برای تحصیل در این کشور، ابتدا مدرک خود را معادل‌سازی کنید. سپس از دانشگاه یا استاد پذیرش دریافت کنید. از اداره کار، نامه مربوطه را اخذ و نهایتاً برای ویزا اقدام نمائید. موسسه حقوقی توسعه‌گران مهر، همه این خدمات را به صورت کاملاً تضمینی بر عهده می‌گیرد.

پزشکانی که قصد ادامه تحصیل دارند، باید ابتدا در دوره دکترای پزشکی شرکت کنند. پس از طی دوره کلینیکال، می‌توانند وارد تخصص شوند.

اپلای پزشکی آلمان

آلمان یکی از مشهورترین کشورهای جهان برای تحصیل در رشته پزشکی است. هزینه های پایین تحصیل و سیستم آموزشی مدرن، دانشجویان زیادی را جذب دانشگاه های پزشکی آلمان کرده است. در آخرین رتبه بندی QS، 32 دانشگاه آلمان در بین برترین دانشگاه های جهان برای تحصیل در رشته پزشکی قرار گرفته اند. بنابراین شما گزینه های زیادی برای اپلای پزشکی آلمان دارید.

اولین نکته ای که برای تحصیل پزشکی در کشور آلمان باید در نظر بگیرید این است که برنامه های آموزشی به دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد تقسیم نمی شود. رشته پزشکی در آلمان یک دوره شش ساله است که کاملا به زبان آلمانی برگزار می شود. از همین رو داشتن مهارت بالا زبان برای تحصیل پزشکی در این کشور الزامی است.

ساختار تحصیل پزشکی در آلمان

تحصیل در رشته پزشکی در آلمان تقریبا شش سال و سه ماه طول می کشد. پس از پایان دوره، فارغ التحصیلان به منظور دریافت مدرک و مجوز درمان باید در یک آزمون دولتی به نام Ärztliche Prüfung شرکت کنند. به طور کلی تحصیل رشته پزشکی در آلمان شامل مراحل زیر می شود:

1- مرحله اول: پیش بالینی

مرحله پیش بالینی شامل چهار ترم یا به عبارتی دو سال تحصیلی می شود. در این دوره دانشجویان با اصول و مبانی علم پزشکی آشنا خواهند شد.

2- مرحله دوم: بالینی

این اصلی ترین بخش تحصیل پزشکی در آلمان است که شامل دوره های عملی، سمینارها، کنفرانس ها و کارآموزی می شود. دوره بالینی شش ترم یا به عبارتی سه سال تحصیل است.

3- مرحله سوم: دوره های عملی

پس از تکمیل دوره بالینی، دانشجویان رشته پزشکی در آلمان با جنبه های مختلف کار عملی در جراحی، پزشکی عمومی و یک دوره انتخابی آشنا می شوند. در این مرحله دانشجویان کار در محیط بیمارستان را تجربه می کنند و برای آینده آمادگی پیدا می کنند.

4- مرحله چهارم: آزمون دولتی

آخرین مرحله در تکمیل تحصیل پزشکی در آلمان، شرکت در آزمون دولتی که یک آزمون استاندارد ملی است. پس از قبولی در آزمون پزشکی، فارغ التحصیلان می توانند برای مجوز پزشکی (Approbation) و شروع کار به عنوان پزشک در آلمان درخواست دهند.

پس از تکمیل دوره پزشکی برخی از اشخاص ممکن است مایل به تحصیل در دوره های تخصص در آلمان باشند که بسته به تخصصی که انتخاب می کنند، دوره ها بین دو تا چهار سال متغیر است.

نحوه اپلای پزشکی در آلمان

همانطور که قبلا اشاره کردیم، برای تحصیل در رشته پزشکی در آلمان،  به مهارت بالایی در زبان آلمانی نیاز است. ارائه نمره های بالا در آزمون هایی مانند TestDaF و  DSH برای اثبات مهارتهای زبان آلمانی الزامی است. البته اگر هنوز به سطح بالایی از مهارتهای زبان آلمانی نرسیده اید، هیچ جای نگرانی نیست. دانشجویان بین الملل می توانند با شرکت در دوره های پیش از تحصیل در آلمان مهارت های زبان خود را ارتقاء بخشند. علاوه بر اثبات توانایی زبان آلمانی، ارائه مدارک زیر برای اپلای پزشکی آلمان الزامی است:

  • ارائه دیپلم دوره متوسطه ( به طور کلی برای تحصیل در آلمان، متقاضیان باید مدارک خود را معادل سازی کنند.)
  • دانش زبان انگلیسی برای فهم کلمات تخصصی پزشکی
  • اطلاعات کافی در دروس زیست شناسی، شیمی و فیزیک
  • توانایی مقابله با استرس در شرایط سخت( زیرا برنامه های پزشکی به صورت فشرده و تمام وقت برگزار می شود و شرکت در 25 تا 30 ساعت آموزش در هفته الزامی است)
  • دریافت ویزای تحصیلی آلمان و مجوز اقامت
  • شرکت در آزمون های پزشکی ( برای تحصیل پزشکی در برخی از دانشگاه های آلمان داوطلبان باید در آزمون TestAS شرکت کنند.)

ارائه مدارکی همچون آزمون مطالعات پزشکی (TMS) برای تحصیل پزشکی در آلمان الزامی نیست؛ هر چند که این مدارک نشان دهنده برتری شما نسبت به دیگر داوطلبان است.

نحوه اپلای پزشکی در آلمان

با توجه به اینکه تعداد متقاضیان تحصیل رشته پزشکی در آلمان بیشتر از کرسی های دانشگاه ها در این کشور است، بهتر است یکسال قبل از اپلای پزشکی آلمان با دفتر بین المللی دانشگاه انتخابی خود در تماس باشید تا زمان کافی برای دریافت اطلاعات در خصوص شرایط، مراحل و مهلت ثبت نام را در اختیار داشته باشید.

مهندسی پزشکی در آلمان

در سالهای اخیر رشته مهندسی پزشکی مورد توجه دانشجویان زیادی قرار گرفته است. دوره های مهندسی پزشکی در آلمان بر روی علوم پزشکی و علوم زیستی برای  پیشگیری، درمان و تشخیص بیماری ها متمرکز است. دانشجویان مهندسی پزشکی در آلمان فرصت تجربه عملی در آزمایشگاه ها و موسسات تحقیقاتی را دارند. دوره های مهندسی پزشکی در آلمان شامل برنامه های آناتومی، فیزیولوژی، ژنتیک، بیوفیزیک، تصویربرداری پزشکی و رادیولوژی می شود. حالا چرا تحصیل مهندسی پزشکی در آلمان:

  • دانشگاه های آلمان حداقل شهریه را برای دانشجویان بین الملل در نظر می گیرند.
  • دانشجویان آلمانی این شانس را دارند که در طول تحصیل به صورت پاره وقت کار کنند و یا در دوره های کارآموزی و آموزش در حین تحصیل ثبت نام کنند.
  • دانشگاه های آلمان محیطی امن و دوستانه برای تحصیل دانشجویان فراهم می کنند.
  • زندگی در آلمان برای دانشجویان بین الملل مقرون به صرفه است و دانشجویان از زندگی در مکان های زیبا و چند ملیتی لذت می برند.
  • مدارک دانشگاه های آلمان در سطح جهانی شناخته شده است.

در ادامه با دانشگاه های برتر آلمان که دوره های مهندسی پزشکی را ارائه می کنند، آشنا می شوید:

  • دانشگاه فنی مونیخ
  • دانشگاه توبینگن
  • دانشگاه فنی آخن
  • دانشگاه هایدلبرگ
  • دانشگاه هامبورگ
  • دانشگاه لوبک
  • دانشگاه علوم کاربردی آنهالت
  • دانشگاه فردریش- آلکساندر
  • دانشگاه اتو فون ماگدبورگ
  • دانشگاه فورت وانگن

روند درخواست برای دوره های مهندسی پزشکی در آلمان برای اکثر دانشگاه ها به صورت زیر است:

1- انتخاب دانشگاه و دوره ای که می خواهید در آن تحصیل کنید.

2- مراجعه به وب سایت رسمی دانشگاه یا www.uni-assist.de

3- انتخاب پنل پذیرش و تکمیل فرم ثبت نام

4- تکمیل جزییات مورد نیاز و ارسال کامل مدارک

5- ارسال فرم درخواست و پرداخت هزینه های مورد نیاز

6- پیگیری درخواست و اطلاع از روند رسیدگی به آن

ارائه مدارک زیر برای دریافت پذیرش در دوره های مهندسی پزشکی آلمان ضروری است:

  • نتیجه آزمون GRE
  • مدارک تحصیلی دوره مربوطه
  • مدارک زبان آلمانی یا انگلیسی
  • رزومه
  • نامه انگیزه
  • پاسپورت

تحصیل در رشته مهندسی آلمان

تحصیل فوق تخصص پزشکی در آلمان

تحصیل در تخصص های پزشکی در آلمان ( رزیدنتی، دکترا) یکی از بهترین گزینه ها برای دانشجویانی است که به دنبال کسب موفقیت هستند. دانشجویانی که در دوره های فوق تخصص پزشکی در آلمان تحصیل می کنند، می توانند در دوره های تکمیلی و اضافه در رشته های مختلف نیز شرکت کنند. در کشور آلمان، تخصص های مختلف پزشکی در زمینه های متعددی برای دانشجویان بین الملل در دسترس است. در جدول زیر لیست تخصص های مختلف پزشکی در آلمان و مدت زمان آن را مشاهده می کنید:

فیلد تخصصیمدارک تخصصیمدت زمان دوره
بیهوشی                 متخصص بیهوشی60 ماه
آناتومی          آناتومیست48 ماه
پزشکی صنعتی

طب کار

متخصص پزشکی صنعتی

متخصص طب کار

60 ماه
چشم پزشکیچشم پزشک60 ماه
بیوشیمیمتخصص بیوشیمی48 ماه
جراحیفوق تخصص جراحی عمومی24 ماه دوره مقدماتی+48 ماه دوره اصلی
جراح عروق24 ماه دوره مقدماتی+48 ماه دوره اصلی
جراح قلب24 ماه دوره مقدماتی+48 ماه دوره اصلی
جراح اطفال24 ماه دوره مقدماتی+48 ماه دوره اصلی
جراح ارتوپد و تروما24 ماه دوره مقدماتی+48 ماه دوره اصلی
جراح پلاستیک و زیبایی24 ماه دوره مقدماتی+48 ماه دوره اصلی
جراح قفسه سینه24 ماه دوره مقدماتی+48 ماه دوره اصلی
جراح داخلی24 ماه دوره مقدماتی+48 ماه دوره اصلی
زنان و زایمانزنان و زایمان60 ماه
دکتر غدد زنان و باروری60 ماه دوره مقدماتی-36 ماه دوره اصلی
انکولوژی زنان 

60 ماه دوره مقدماتی-36 ماه دوره اصلی

زنان زایمان و پزشکی پری ناتال60 ماه دوره مقدماتی-36 ماه دوره اصلی
تخصص گوش حلق و بینیمتخصص گوش حلق و بینی24 ماه دوره مقدماتی+ 36 ماه دوره اصلی
متخصص اختلالات گفتار- صدا و شنوایی کودکان- آوا شناس24 ماه دوره مقدماتی+ 36 ماه دوره اصلی
بیماری های پوستیمتخصص پوست و ونورولوژیست60 ماه
ژنتیکمتخصص ژنتیک60 ماه
بهداشت و محیط زیستمتخصص بهداشت و محیط زیست60 ماه
پزشکی عمومی و داخلیمتخصص داخلی (پزشک عمومی)60 ماه
پزشک بیماری های داخلی60 ماه
متخصص داخلی و آنژیولوژیست72 ماه
متخصص داخلی و غدد و دیابت72 ماه
متخصص داخلی و گوارش72 ماه
متخصص داخلی و هماتولوژیست و انکولوژیست72 ماه
متخصص داخلی و قلب و عروق72 ماه
متخصص داخلی و نفرولوژیست72 ماه
متخصص داخلی و پنومولوژیست72 ماه
متخصص داخلی و روماتولوژی72 ماه
اطفالمتخصص اطفال60 ماه
هماتولوژی و انکولوژی کودکان60 ماه دوره مقدماتی + 36 ماه دوره تخصصی
قلب و عروق کودکان60 ماه دوره مقدماتی + 36 ماه دوره تخصصی
نوزادان60 ماه دوره مقدماتی + 36 ماه دوره تخصصی
اعصاب و روان / نورولوژی کودک60 ماه
روانپزشکی و روان درمانی کودکانروانپزشک و روان درمانگر کودکان60 ماه
پزشکی آزمایشگاهیمتخصص پزشکی آزمایشگاهی60 ماه
میکروبیولوژی، ویروس شناسی و اپیدمیولوژی عفونتمتخصص میکروبیولوژی، ویروس شناسی و اپیدمیولوژی عفونت60 ماه
جراحی دهان و فک و صورتجراح دهان و فک و صورت60 ماه
جراحی مغز و اعصابجراح مغز و اعصاب72 ماه
عصب شناسیعصب شناس60 ماه
متخصص مغز و اعصابمتخصص مغز و اعصاب60 ماه
پزشکی هسته ایمتخصص پزشکی هسته ای60 ماه
سلامت عمومیکارشناس بهداشت عمومی60 ماه
آسيب شناسيمتخصص نوروپاتولوژیست24 ماه دوره ابتدایی+48 ماه دوره اصلی
پاتولوژیست24 ماه دوره ابتدایی+48 ماه دوره اصلی
فارماکولوژیفارماکولوژیست بالینی24 ماه دوره ابتدایی+36 ماه دوره اصلی
متخصص فارماکولوژی و سم شناسی24 ماه دوره ابتدایی+36 ماه دوره اصلی
طب فیزیکی و توانبخشیمتخصص طب فیزیکی و توانبخشی60 ماه
روانشناسیروانشناس48 ماه
روانپزشکی و روان درمانیروانپزشک و روان درمانگر60 ماه
روانپزشک قانونی60 ماه دوره مقدماتی+ 36 ماه دوره اصلی
پزشکی روان تنی و روان درمانیمتخصص طب روان تنی و روان درمانگر60 ماه
رادیولوژیست60 ماه
رادیولوژیست کودکان60 ماه دوره مقدماتی+ 36 ماه دوره اصلی
نورورادیولوژی60 ماه دوره مقدماتی+ 36 ماه دوره اصلی
آسیب شناسی پزشکی قانونیپاتولوژیست60 ماه
پرتودرمانی پرتو درمانیدرمانگر رادیوتراپی انکولوژیست60 ماه
پزشکی انتقال خونمتخصص انتقال خون60 ماه
اورولوژیاورولوژیست60 ماه

 

 

فوق تخصص پزشکی در آلمان

تحصیل پزشکی در آلمان با معدل پایین

متقاضیان تحصیل رشته پزشکی در آلمان که گواهی دوره متوسط خود را در خارج از کشورهای اتحادیه اروپا دریافت کردند، برای اپلای پزشکی باید مدرک خود را ارزیابی و اعتبار سنجی کنند. حال سوال این است که آیا برای تحصیل پزشکی در این کشور شرط معدل وجود دارد؟ آیا دانش آموزان با معدل پایین می توانند برای پزشکی آلمان درخواست دهند؟ در جواب باید گفت تنها 5 درصد کرسی های پزشکی دانشگاه های آلمان به دانشجویان بین الملل تعلق می گیرد؛ بنابراین اگر در دوران دبیرستان خود عملکرد فوق العاده ای داشته باشید، این شانس را دارید که جایگاهی در دانشگاه های پزشکی آلمان رزرو کنید.

درخواست دانشجویان خارجی مستقیما توسط دانشگاه های آلمان بررسی می شود و هیچ قانون کلی برای الزامات تحصیل پزشکی برای تمام دانشگاه وجود ندارد. البته باید به این نکته توجه داشته باشد که هر دانشگاه به معدل بالا برای پذیرش پزشکی نیاز دارد. برخی از دانشگاه های آلمان فقط بر اساس معدل، پذیرش انجام می دهند؛ در این صورت ارائه معدل A برای تحصیل در رشته پزشکی در آلمان الزامی است.

بورسیه تحصیل پزشکی آلمان

بورسیه تحصیل پزشکی آلمان یک فاکتور تاثیرگذار و مهم برای دانشجویان بین المللی است که قصد تحصیل پزشکی در آلمان را دارند. در حال حاضر بیش از 13 بورسیه تحصیلی آلمان برای دانشجویان پزشکی بین الملل وجود دارد. آلمان نه تنها در سطح اروپا بلکه در سطح جهانی در زمینه پزشکی پیشرو است. حدود 200 دوره پزشکی در بیش از 15 دانشگاه آلمان برگزار می شود.

دانشگاه های پزشکی آلمان به دلیل کیفیت بالای آموزش و شهریه پایین در بین دانشجویان بین الملل بسیار محبوب هستند. هرچند که هزینه تحصیل پزشکی در این کشور کم است، با این حال بورسیه های پزشکی زیادی برای دانشجویان ارائه می شود. در ادامه به اسامی بورسیه های تحصیل پزشکی در کشور آلمان اشاره شده است:

بورسیه تحصیلی SBW برلین

بورسیه تحصیلی SBW به دانشجویان بین المللی که شرایط مالی خوبی ندارند و مایل به تحصیل در برلین ( یا پوتسدام ) هستند تعلق می گیرد. این بورسیه تحصیلی به مدت دو ترم هزینه شهریه، محل اقامت، سفر و دیگر هزینه های تحصیل را پوشش می دهد. زمان درخواست برای بورسیه تحصیلی SBW برلین، 15 آوریل تا 15 اکتبر هر سال است.

بورسیه تحصیلی DAAD

امکان درخواست برای بورسیه DAAD برای تحصیل رایگان پزشکی در آلمان وجود دارد. بورسیه تحصیلی DAAD تمام هزینه های تحصیلی دانشجویان بین الملل در مقاطع مختلف را پوشش می دهد. این بورسیه تحصیلی بیش از 100000 دانشجوی آلمانی و بین المللی را پشتیبانی می کند.

بورسیه تحصیلی MERIT دانشگاه هامبورگ

بورسیه تحصیلی شایستگی به دانشجویانی تعلق می گیرد که علاوه بر داشتن برتری تحصیلی، به جامعه کمک می کنند و یا به تبادل بین فرهنگی پایبند هستند. دانشجویان در طول دو ترم 3500 یورو برای کمک هزینه تحصیلی دریافت می کنند.

بورسیه تحصیلی بنیاد دانشگاه آلمان ( German University Foundation)

از سال 2018، بنیاد دانشگاه آلمان، برنامه های بورسیه خود را برای تحصیل پزشکی در این کشور راه اندازی کرده است. این بورسیه در تمام طول تحصیل دانشجویان هزینه های سفر، کتاب و دیگر هزینه های تحصیل را پوشش می دهد.

بورسیه تحصیلی فردریش ایبرت

بورسیه تحصیلی Friedrich-Ebert-Stiftung به دانشجویان کشورهای جهان سومی که دارای شایستگی ها یا برجستگی های تحصیلی هستند و به اصول دموکراسی پایبندند، تعلق می گیرد. دانشجویانی که موفق به کسب بورسیه تحصیلی فردریش ایبرت می شوند، ماهیانه 4700 یورو حقوق دریافت می کنند.

بورسیه تحصیلی Baden-Württemberg

بورسیه تحصیلی Baden-Württemberg برای دانشجویان ممتازی که در دانشگاه بادن ووتمبرگ در حال تحصیل هستند، اعطا می شود. این بورسیه تحصیلی همچنین برای تحصیل پزشکی در موسسات آموزش عالی منطقه ووتمبرگ در دسترس است. این بورسیه تحصیلی به مدت 3 تا 11 ماه مبلغ حدود 1500 یورو به حساب دانشجویان واریز می کند.

انواع بورسیه پزشکی در آلمان

تحصیل رایگان پزشکی در آلمان

آلمان یکی از کم‌هزینه‌ترین کشورها برای تحصیل در میان کشورهای توسعه‌یافته است و دانشگاه‌های آن تقریبا رایگان می‌باشند. اکثر دانشگاه‌ها در آلمان هیچ‌گونه هزینه تحصیلی از دانشجویان دریافت نمی‌کنند( به جز هزینه سهم ترمی و هزینه‌های دانشجویی). در حال حاضر این هزینه‌ها در حدود 500 یورو در هر ترم برای برخی از دانشگاه‌ها می‌باشد. این هزینه‌ها در دانشگاه‌های خصوصی بسیار بیش‌تر خواهند بود. با این وجود، کیفیت تحصیل و آموزش در هر دو نوع دانشگاه این کشور بسیارعالی است.

تحصیل پزشکی بدون کنکور در آلمان

در جواب این سوال که آیا امکان تحصیل پزشکی  بدون کنکور در آلمان وجود دارد یا خیر؟ باید گفت که برخی از دانشگاه های آلمان برای اخذ پذیرش در رشته های پزشکی تنها به سوابق تحصیلی دانشجویان اکتفا می کنند و نیازی به شرکت در آزمون های ورودی نیست. همانطور که قبلا اشاره کردیم، در خصوص پذیرش دانشجویان  بین الملل، هر دانشگاه الزامات و شرایط منحصر به فردی دارد.

در بعضی از دانشگاه ها شرکت در آزمون TestAS برای تحصیل پزشکی در آلمان الزامی است؛ اما اخذ پذیرش در برخی از موسسات آموزش عالی آلمان تنها با ارئه مدارک دوره متوسطه امکان پذیر است. متقاضیان باید به سایت رسمی دانشگاه مورد نظرشان مراجعه کرده و از شرایط پذیرش برنامه های پزشکی و زمان درخواست مطلع شوند.

تحصیل دندانپزشکی در آلمان

آیا به تحصیل دندانپزشکی در خارج از کشور فکر می‌کنید؟ تحصیل دندانپزشکی در آلمان یکی از بهترین گزینه‌هاست. آلمان با سیستم آموزشی برتر و امکانات پزشکی پیشرفته به عنوان یک مقصد محبوب برای دانشجویان بین‌المللی در حوزه دندانپزشکی شناخته می‌شود. در این کشور دانشجوان می‌توانند در محیطی پویا و چالش‌برانگیز تجربه تحصیلی بی‌نظیری را تجربه کنند و با ارتقاء مهارت‌های پزشکی به یک پزشک حرفه‌ای تبدیل شوند.

گرفتن وقت از ویزامتریک برای سفارت آلمان

ویزامتریک تنها سایت ارائه‌دهنده خدمات سفارت آلمان برای انجام خدمات پشتیبانی درخواست ویزای شینگن در ایران است. متقاضیان تحصیل پزشکی در آلمان می‌توانند از طریق این وب‌سایت برای رزرو وقت سفارت آلمان اقدام کنند. البته گرفتن وقت ویزامتریک برای سفارت آلمان مراحل و روند مختص خود را دارد که شامل موارد زیر می‌شوند:

  • جمع‌آوری مدارک لازم
  • پرداخت مبلغ تعیین‌شده برای رزرو وقت به ازای هر متقاضی
  • ارائه رسید پرداخت ازطریق ایمیل
  • ارائه اطلاعات شخصی متقاضی ازطریق ایمیل
  • رزرو وقت به‌صورت آنلاین طی یک روز کاری پس از پرداخت هزینه
  • مراجعه به شعب VisaMetric
  • تایید اسناد ویزامتریک
  • انجام بیومتریک در مراکز مجاز

گرفتن وقت از ویزامتریک برای سفارت آلمان یکی از خدماتی است که موسسه مهاجرتی اصطهباناتی برای متقاضیان تحصیل پزشکی انجام می‌دهد. با انجام این‌کار توسط موسسه اصطهباناتی امکان ارائه اطلاعات ناقص به حداقل می‌رسد. درنتیجه متقاضیان فرصت خود را از دست نمی‌دهند و هزینه‌های زیادی متحمل نمی‌شوند.

سخن پایانی

تحصیل پزشکی در آلمان یک فرصت استثنایی است که به شما این امکان را می‌دهد تا به یک پزشک ماهر تبدیل شوید و در محیطی دوستانه و پر از انگیزه تحصیل کنید. با دنیایی پر از فرصت‌های شغلی و تجربه‌های فرهنگی جذاب، تحصیل در آلمان می‌تواند یک قدم مهم در راه تحقق آرزوهای شما باشد.

 

سوالات متداول

داشتن مدرک دیپلم تجربی برای ورود به دانشگاه‌های پزشکی آلمان الزامی است؟

بله، باید مدرک تجربی داشته باشید. البته تحت شرایط خاصی با دیپلم ریاضی هم امکان اقدام وجود دارد.

برای ورود به رشته‌های پزشکی در آلمان، شرط معدل وجود دارد؟

بله، معدل دیپلم و پیش‌دانشگاهی یا دوازدهم برای ورود به این رشته‌ها مهم است.

آیا برای ورود به کالج‌های پزشکی آلمان یا ام کورس، قبولی در کنکور ایران مهم است؟

برای برخی از کالج‌ها بله؛ ولی کالج‌هایی هستند که بدون قبولی در کنکور هم پذیرش می‌دهند.

محدودیت سنی برای ورود به پزشکی آلمان وجود دارد؟

محدودیت خاصی از جهت پذیرش نیست؛ ولی معمولاً برای سن بالای 24 سال، سفارت مقداری سختگیری اعمال می‌کند.

پس از اخذ مدرک پزشکی در آلمان اجازه کار و اخذ اقامت وجود دارد؟

بله، پس از اتمام مدت تحصیل می‌توانید در آلمان مشغول به کار شوید و نسبت به اخذ اقامت اقدام کنید.

امکان تحصیل پزشکی در آلمان به زبان انگلیسی فراهم است؟

خیر، به صورت مطلق در آلمان تحصیل پزشکی فقط به زبان آلمانی ارائه می‌شود. البته برخی رشته‌های خاص مثل پزشکی مولکولی، در این کشور به زبان انگلیسی هم تدریس می‌شود.

وب‌سایت معتبر پزشکی در آلمان نیز اطلاعاتی راجع به موضوع فوق در اختیار شما قرار می‌دهد. موسسه حقوقی توسعه‌گران، با داشتن سابقه اعزام دانشجو امر مهم تحصیل پزشکی در آلمان را، به صورت کاملاً تضمینی برای افراد به سرانجام می‌رساند. سابقه فعالیت ما در اخذ پذیرش و ویزا، خود نشان و گواه این مهم است. این موسسه با یاری خداوند متعال سبب ایجاد اعتماد در افراد شده و ما خرسندیم که افتخار خدمت به هموطنان عزیز در جهت پیشرفت‌شان را داریم. شما می‌توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر با مشاورین موسسه تماس حاصل فرمایید و از مشاوره کارشناسان بهره‌مند شوید. ما شما را تا رسیدن به رویاهایتان همراهی خواهیم کرد.

3.4/5 - (8 امتیاز)

1,279 پاسخ

  1. سلام وقتتون بخیر ، یه سوال برام پیش اومده ممنون میشم کمکم کنید
    من برای پزشکی آلمان از طریق کالج یا تست اس میخوام اپلای کنم و امسال کنکور دادم و با رتبه کنکورم پزشکی ایران قبول میشم و برای اپلای آلمان قبولی یکی از زیر شاخه های علوم تجربی ایران لازمه ، ولی خب یکی از مشاورینی که خودشونم ساکن آلمان هستن گفتند که اگه مثلا پزشکی ایران بخونی احتمال ریجکتی از سفارت بالا میره؟(به دلیل اینکه معتقدند به رشته مورد علاقتون رسیدید و دلیلی نداره برای پزشکی بیاید آلمان) الان بهتره که من رشته ای غیر از پزشکی رو انتخاب کنم تو ایران؟

    1. سلام روزتون بخیر
      یکی از روش های تحصیل در آلمان پذیرش مستقیم رشته تحصیلی انتخابی، قبولی در دانشگاه ایران می باشد و قبولی در ایران دلیلی بر ریجکتی پرونده شما نمی باشد.

  2. با سلام. برای این که نشون بدیم ۳۵ واحد توی ایران پاس کردیم آیا نیازه طرح رو رفته باشیم و مدرک رو آزاد کرده باشیم که همچین مدرکی رو دانشگاه بده؟ مجبوریم کل مدرک رو آزاد کنیم؟

    1. باسلام روزتون بخیر
      برای پذیرش مستقیم از دانشگاه های آلمان فقط دروسی که گذراندید کافی است.

  3. با سلام و عرض ادب
    من با لیسانس گفتاردرمانی معدل 18.34و مدرک زبان المانی B2 با 23سال سن ایا شرایط لازم برای پذیرش مستقیم پزشکی در دانشگاه های المان را دارم یا خیر؟

    1. با سلام و عرض ادب
      خیر، برای پذیرش مستقیم دانشگاه می بایست رشته مورد نظر در دانشگاه های با آزمون ورودی ایران قبول شدید و حدود واحد را بگذرانید.

  4. سلام دوست عزیز
    حداقل نمره پیش دانشگاهی برای تحصیل در دانشگاه های رایگان آلمان باید چند باشد

    1. سلام روزتون بخیر
      معدل و ریزنمرات شما بسته به رشته انتخابی شما دارد.

  5. یا سلام و خسته نباشید
    من نوزده سالمه و معدل دیپلمم ۱۶ هستش و دانش آموز سمپاد بودم و امسال رتبم شده بود حدود 5200 ولی انتخاب رشته نکردم و دوباره دارم میخونم. ولی سوالم اینه که با این معدل من و با مدرک زبان آلمانی که در سطح b2 هستش میتونم پذیرش بگیرم ؟

    1. سلام وقتتون بخیر
      دریافت پذیرش بستگی به رشته انتخابی شما دارد.

  6. سلام وقت بخیر آیا با معدل پیش دانشگاهی 17 و نیم، کل دیپلم 18 و مدرک زبان المانی، امیدی برای پذیرش کالج و دانشگاه پزشکی در المان هست؟

    1. سلام روزتون بخیر
      در نظر داشته باشید که برای تحصیل رشته پزشکی در آلمان نیاز به داشتن دیپلم بالاتری است.

  7. سلام وقتتون بخیر
    در صورت تحصیل چند ترم دندان پزشکی در دانشگاه ازاد یا پردیس هم امکان تحصیل این رشته در المان به صورت مستقیم هست

    1. با سلام و احترام
      پذیرش مستقیم از دانشگاه های آلمان در صورت قبولی در کنکور ایران امکان پذیر است.

  8. سلام. در متن مقاله فرمودید که حداکثر سن برای پذیرش پزشکی 26 سال است ولی در پاسخ سوالات به سن 23 سال اشاره کردید!
    من 22 سالمه چند سال کنکور دادم و هر سال پزشکی قبول نشدم ولی هر سال با رتبه خوب رشته های کارشناسی قبول شدم در حال حاضر دانشجوی رادیولوژی روزانه مشهد تحصیل میکنم و آلمانی میخوانم. معدل دیپلم 19 میباشد.آیا با گذراندن 35 واحد با نمره خوب و اخذ B2 یا C1 امکان قبولی پزشکی آلمان را دارم. ممنون

    1. با سلام و احترام
      برای پذیرش کالج پزشکی آلمان بهتر است زیر 23 سال باشید.برای تحصیل مستقیم در دانشگاه های آلمان نیاز به پذیرش همان رشته در ایران دارید.

    2. درود برشما
      من 22 سالم هستش و معدل دیپلم تجربی 17.24 دارم و همچنین دانشگاه ترم آخر بیولوژی مولکولی هستم با معدل کل 17.17 آیا شانس پذیرش مستقیم در دانشگاه های پزشکی المان رو دارم؟

      1. سلام روزتون بخیر
        بله، با ارائه مدرک زبان آلمانی امکان پذیرش مستقیم از دانشگاه های آلمان را دارید.

  9. سلام وقت بخیر…من۲۲ سالمه دانشجوی ترم۴ دندان پزشکی ازاد تهران هستم…معدل مدرک دیپلمم ۱۹.۵۰ هست …درصورت گرفتن مدرک زبان المانی و انگلیسی ایا شانس قبولی دارم

    1. با سلام و عرض ادب
      بله، با توجه به شرایط ذکر شده شانس شما جهت دریافت پذیرش و اقامت تحصیلی آلمان بسیار بالا است.

  10. سلام.
    به نظر شما به صورت مستقیم بعدر از کنکور و قبولی در پزشکی ایران به آلمان برویم بهتر است یا از طریق کالج ام کرس؟
    آیا از نظر هزینه ای با هم فرق دارن؟

    1. سلام روزتون بخیر
      خیر، تفاوتی وجود ندارد. کالج و دانشگاه در آلمان هر دو رایگان هستند.

    1. با سلام و احترام
      برای تحصیل پزشکی در آلمان نیاز به ارائه مدرک دیپلم تجربی دارید.

      1. اگر با مدرک لیسانس پرستاری به آلمان برای ارشد پرستاری بروم آیا میتوانم بعدا تصمیم بگیرم و برای قبولی دندان پزشکی هم آزمون بدهم یا خیر؟

        1. با سلام و عرض ادب
          بله، امکان ادامه تحصیل در آلمان برای شما وجود دارد.

  11. سلام من 26 سالمه معدل کل دیپلمم 16.75 هست و دوسال پشت کنکور بودم لیسانس علوم آزمایشگاهی دارم و دو سال طرح گذروندم به نظر شما شانسی برای پذیرش تحصیل پزشکی در المان دارم؟

    1. سلام روزتون بخیر
      تحصیل پزشکی در آلمان محدودیت سنی حداکثر 23 سال دارد.

  12. سلام من لیسانس پرستاری دارم و ۲۶ سالمه و سوالم اینه ک آیا در صورتیکه من مدرک زبان آلمانی بگیرم و ویزا کار از طریق مدرک پرستاریم بگیرم آیا میتونم اونجا دندانپزشکی بخونم و چه شرایطی داره؟

    1. سلام روزتون بخیر
      ویزاهای آلمان قابل تغییر هستند و میتوانید از کاری به تحصیلی تغییر دهید.

  13. سلام خسته نباشید من دانشجوی پزشکی ازاد ( دوره علوم پایه رو گذراندم) هستم با معدل 18.38 وقتی پنجم دبستان بودم یکبار به المان سفر تفریحی نیز کردم در المان 5 اشنا دارم که دارای شهروندی هستند و میتونند در صورت لزوم دعوت نامه بفرستند دارای مدرک زبان المانی B2 هستم ایا امکان تحصیل در دانشگاه دولتی المان برای من وجود دارد؟

    1. با سلام و احترام
      بله، می توانید برای تحصیل رشته های پزشکی در آلمان اقدام نمایید.

  14. با سلام
    میخواستم بپرسم من 22 سالمه و با دیپلم ریاضی و معدل 18.70 و لیسانس پرستاری دانشگاه تهران معدل 16 و مدرک B2
    امکان ورود به کالج را دارم ؟ و یا مستقیم برای دندان و یا پزشکی اپلای کرد .. . ( لیسانس به پزشکی ) البته میدونم معدل لیسانسم پایین هستو شانسم کمه
    با تشکر

    1. با سلام و عرض ادب
      برای شرکت در کالج های پزشکی آلمان بهتر است معدل شما بالای 19 باشد.

  15. سلام بنده دختری هستم که ساله اینده خرداد دیپلم تجربی میگیرم کلاس زبان امانی هم همانموقع مدرک ب2 رو میگیرم و نمیخام کنکور ایران شرکت کنم و کالج المان رو ترجیح میدم باتوجه به زمان باقیمونده ایا میتونم واسه مهرماه سال 1401 پذیرش و ویزا بگیرم از طریق موسسه شما با تشکر

    1. سلام روزتون بخیر
      به شما توصیه می کنیم جهت افزایش شانس پذیرش خود در کنکور ایران شرکت نمایید. موسسه ما در مسیر کنار شما خواهد بود و شما را به هدفتان در زمان مورد نظرتان می رساند.

    2. سلام من بیست سالمه معدل دیپلمم ۱۸.۶۶هست و پارسال شیمی محض دانشگاه بین المللی امام خمینی و علوم آزمایشگاهی آزاد کرمانشاه قبول شدم و مدرک قبولی هر دو رو دارم اما علوم آزمایشگاهی آزاد کرمانشاه رو انتخاب کردم و الان ترم دوم هستم و همچنین دانشجوی ممتاز .اگه کارشناسی رو سه ساله و با معدل هجده یا نوزده بگیرم و مدرک زبان c1. رو هم تا اون زمان بگیرم چطوری میتونم پذیرش پزشکی دانشگاه دولتی آلمان بگیرم ؟با وجود مدرک c2بازم باید دوره زبان و کالج بگذرونم ؟

      1. سلام روزتون بخیر
        در نظر داشته باشید که تحصیل پزشکی در آلمان محدودیت سنی 23 سال دارد.

  16. سلام
    خسته نباشید
    اگ ی نفر کنکور ایران پزشکی قبول بشه باز هم میتونه برا عمومی پذیرش تحصیلی از المان بگیره یا چون اینجا قبول شده این امکان براش وجود نداره و دیگ میره واسه تخصص؟
    ممنون میشم ی توضیحی در این باره بدید
    و اینک از زمانی ک ی نفر درخواست تحصیل در المان رو میده چ مدت طول میکشه تا درخواستش قبول بشه و بتونه ب کشور المان بره؟

    1. سلام روزتون بخیر
      بله، قبولی در کنکور ایران بسیار به شما جهت دریافت پذیرش از آلمان کمک می کند.

    2. سلام
      من 20 سالمه و در دانشگاه ایران دو ترم یعنی 35 واحد خوندم
      میتونم بدون آزمون ورودی پزشکی آلمان‌ وارد دانشگاه پزشکی المان بشم؟
      درضمن خودشون خوابگاه میدن یا باید جایی رو اجاره کنیم؟

      1. سلام وقتتون بخیر
        بله، امکان ورود به رشته پزشکی برای شما وجود دارد. اکثر دانشگاه های آلمان خوابگاه دانشجویی ارائه می دهد.

  17. سلام من 26 سالمه و معدل کل دیپلمم 16 بوده و لیسانس ناپیوسته فوریت های پزشکی معدل 16/5 از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی رو دارم و مدرک زبان بی 1 آلمان رو هم دارم . چقدر احتمال داره بتونم پزشکی در یکی از دانشگاه های دولتی آلمان بخونم و شرایطش به صورت خلاصه برای شخص خودم چیه؟
    ممنونم از راهنمایی تون

    1. سلام روزتون بخیر
      با توجه به معدل و شرایط سنی شما توصیه می کنیم کشور دیگری را انتخاب کنید.

        1. با سلام و عرض ادب
          اکثر کشور ها دانشگاه های معتبر و رنکینگ خوبی را دارند. انتخاب کشور بستگی به شرایط شما دارد.

  18. سلام خسته نباشید
    من ۱۸ یادمه و امسال کنکور دارم و ب احتمال زیاد در کنکور ایران رتبه عم زیر ۵۰۰۰ شده و در رشته های مرتبط با پزشکی و دارو قبول خواهم شد و معدلمم در تمام ۱۲ سال بالای ۱۹ بوده و زبان انگلیسی کاملا مسلط و همچنین A1 زبان المانی رو هم دارم
    با این اوصاف میتونم سی واحد تحصیلی در ایران در رشته‌ی مرتبط بخونم تا زبان المانیم رو تکمیل کنم و بعد برای پزشکی یا دارو یا دندون اقدام کنم؟

    1. با سلام و احترام
      بله، امکان این اقدام وجود دارد، اما در نظر داشته باشید شانس شما برای ادامه تحصیل در رشته ای که در ایران انتخاب می کنید بسیار بیشتر است.

  19. سلام من 29 سال سن دارم و دیپلمم ریاضی و مدرک ارشد مهندسی مکانیک. تا الان کتاب A2 رو تموم کردم و در ب1 هستم میخوام ب2 رو تا تابستون بگیرم. آیا میتونم در المان تحصیل پزشکی رو شروع کنم؟

  20. سلام وقتتون بخیر
    من ۱۸ سالمه،پرستاری علوم پزشکی شیراز قبول شدم اما انصراف دادم.
    تمایل به تحصیل پزشکی دارم،زبان انگلیسیم هم خوبه چه پیشنهادی به من میدهید؟
    وی اینکه قضیه اینکه میگویید باید به رشته مرتبط با پزشکی قبول بشید برای چیه؟

    1. سلام روزتون بخیر
      تحصیل پزشکی و رشته های کارشناسی در آلمان به زبان آلمانی است. شما می توانید با توجه به قبولی رشته پرستاری همین رشته را در اتریش و آلمان ادامه دهید.

  21. سلام.خسته نباشید.
    من۱۸ سالمه و در حال تحصیل در پایه دوازدهم تجربی هستم. همیشه معدلم بالا بوده و برای ترم دوم هم مطمئنم معدلم بالای۱۹ میشه ولی قصد شرکت در کنکور رو ندارم و میخوام برای تحصیل در رشته پزشکی دانشگاه دولتی آلمان اقدام کنم.
    سوالم اینه که اگر کنکور بدم و رشته بهداشت و زیست یا… قبول بشم نیازی به گذراندن یک سال کالج در آلمان نیست؟

    اگر کنکور ندم و یک سال کالج رو در آلمان با معدل خوب پشت سر بزارم برای ورود به دانشگاه باید در آزمون ورودی شرکت کنم یا پذیرش در رشته پزشکی با معدل کالج امکان پذیره؟
    میشه لطفا راهنماییم کنید.

    1. با سلام و عرض ادب
      برای تحصیل در آلمان بهتر است در کنکور شرکت نمایید. با قبولی در رشته بهداشت امکان تحصیل مستقیم پزشکی در آلمان بسیار پایین است.

  22. سلام من ۲۱ سالمه و دانشجو ترم دو پزشکیم
    در بعضی مقالات دیدم که این امکان وجود داره که افرادی که در رشته پزشکی حداقل ۳۵ واحد اختصاصی پاس کرده باشند،می‌توانند مستقیم پذیرش پزشکی در المان بگیرند میخواستم ببینم آیا واقعا همچین امکانی وجود دارد؟

    1. با سلام و عرض ادب
      بله، با گذراندن تعدادی واحد و ارائه مدرک زبان آلمانی می توانید برای پذیرش مستقیم اقدام نمایید.

  23. سلام ، من دندانپزشکی را در مسکو در مقطع دکترا به زبان انگلیس خوانده ام ، برای تخصص باید چکار کنم و آیا زبان المانی باید با ارائه مدرک باشد ؟

    1. سلام وقتتون بخیر
      بله، برای تحصیل تخصص در دانشگاه های آلمان نیاز به ارائه مدرک زبان آلمانی دارید.

  24. سلام
    معدل دیپلمم ۱۹.۶۲بوده و پرستاری شهیدبهشتی میخونم معدلمم تا الان ۱۷.۹۰بوده ترم ۴.
    ۲۱سالمه در صورت اخذ مدرک زبان مورد نیاز
    میتونم مستقیم برای دندان پزشکی المان اقدام کنم یا نیاز به ازمون ورودی هست؟

  25. سلام من ۲۰سال سن دارم و ورودی بهمن پزشکی روزانه دزفول هستم و دارم آلمانی میخونم خواستم بدونم بعد از دوترم با معدل خوب میتونم مستقیم وارد دانشکده پزشکی المان شم‌و‌چه دانشگاه هایی پذیرش مستقیم دارن و زبان بی دو می‌خواد یا سی یک .معدل کل دیپلمم هم ۱۹و پنج صدم هست و اسم علوم پزشکی دزفول در سایت انابل نبود این برای من مشکل ایجاد خواهد کرد؟ در حالی که اهواز بود مثلا

    1. با سلام و احترام
      بله، امکان پذیرش مستقیم از دانشگاه های پزشکی آلمان برای شما وجود دارد. در نظر داشته باشید که برای تحصیل مستقیم نیاز به ارائه مدرک زبان حداقل b2 را دارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *