مهاجرت و کار در کشوری نظیر ترکیه می تواند انتخاب بسیاری از افراد جویای کار و اقامت در کشوری توسعه یافته با هزینه زندگی نسبتا کم باشد. شرایط اخذ اقامت ترکیه از طریق ثبت شرکت توسط مشاورین موسسه حقوقی برگزیده اصطهباناتی (توسعه گران مهر) در مقاله زیر مورد بررسی قرار گرفته است.
شرایط اخذ اقامت ترکیه از طریق ثبت شرکت
ویزا کوتاه مدت برای خارجی ها، برای درخواست ویزا ترکیه از طریق ثبت شرکت، بایستی مدارک زیر را تهیه و به اداره مهاجرت منطقه تحویل دهید. هنگامی که فرم درخواست در سیستم ثبت شد مراحل درخواست شروع می شود. حداقل اعتبار ویزا کوتاه مدت 2 سال است و بایستی بعد از آن تمدید شود. این ویزا در صورتی که ظرف مدت 6 ماه استفاده نشود منقضی خواهد شد. مدارک مورد نیاز:
- فرم درخواست مجوز اقامت
- اصل و کپی از گذرنامه یا بلیط سفر
- 4 قطعه عکس
- اثبات منبع مالی کافی برای طول مدت اقامت
- اثبات داشتن محل اقامت متقاضی
- دعوتنامه از یک شخص/ شرکت مورد تاسیس
- بیمه درمانی معتبر
- اثبات دسترسی به خدمات بهداشتی در ترکیه
- اسناد ارائه شده توسط مؤسسه ی تأمین اجتماعی
- سند مربوط به درخواستی که به موسسه تامین اجتماعی ارائه می شود باید تحت پوشش بیمه عمومی قرار بگیرد.
- بیمه سلامت شخصی
قانون FDI ترکیه بر اساس اصل رفتار برابر می باشد، که به سرمایه گذاران بین المللی اجازه می دهد که حقوق و مسئولیت های مشابهی را به عنوان یک سرمایه گذاران محلی داشته باشند. شما باید هزینه صدور کارت اقامت خود را پرداخت کنید که 72 لیر ترکیه می باشد. برای درخواست مجوز شما باید هزینه (مالیات) را پرداخت کنید – هزینه آن بستگی به ملیت، نوع مجوز و مدت زمان اقامت مجوز مجوز دارد. ضمنا شما نیاز به کد مالیاتی کشور ترکیه دارید.
شما می توانید در مورد پرداخت خود به بانک مورد نظر در ترکیه نیز اطلاعات جامع بدست آورید و بانک مورد نظر را شخصا بصورت آنلاین یا به کمک لینک e-ikamet.goc.gov.tr جستجو کنید. برای ثبت شرکت در ترکیه و اخذ اقامت قانونی آن، در حال حاضر ایجاد یک شرکت تنها در سازمان های بازرگانی تجاری واقع در زنجیره تجارت امکان پذیر است. این روند باعث یکپارچگی در سازماندهی می شود و فرایند ثبت شرکت در همان روز انجام می شود. شرایط راه اندازی تجارت و انتقال سهم نیز همانند روند برای سرمایه گذاران محلی اعمال می شود. سرمایه گذاران بین المللی می توانند هر نوع شرکتی را که در قانون تجاری ترکیه (TCC) آمده است، به ثبت برسانند و آن را ایجاد کنند.
انواع مختلف شرکت ها در ترکیه و هزینه ثبت شرکت
ترکیه از سرمایه گذاری های خارجی و کارآفرینان استقبال می کند. این افراد می توانند از میان انواع شرکت های ترکیه که نیازهای کسب و کار آنها را برآورده می کند، انتخاب کنند. شرکت با مسئولیت محدود و شرکت سهامی رایج ترین نوع نهادهای قانونی در ترکیه هستند. هنگام تصمیم گیری برای باز کردن یک شرکت در ترکیه، سرمایه گذار باید ویژگی های مختلف انواع شرکت را در نظر بگیرد.
شرکت سهامی (JSC)، برای سرمایه گذاران خارجی که به دنبال توسعه پروژه های بزرگ هستند مناسب است. این نوع شرکت برای کسانی است که می خواهند کسب و کارهای بزرگ را شروع کنند. حداقل یک سهامدار برای راه اندازی آن و حداقل سرمایه 50.000 TRY مورد نیاز است. شرکت با مسئولیت محدود (LLC)، محبوب ترین نوع کسب و کار در بین کارآفرینان خارجی در ترکیه است. این شرکت برای شرکت های کوچک و متوسط مناسب است. حداقل یک سهامدار برای این فرم کسب و کار و حداقل سرمایه سهمیه ای 5000 لیر ترکیه لازم است.
شرکت مضاربه ای (مشارکت محدود با سهام)، معادل مشارکت عمومی در سایر کشورهای اروپایی یا غربی است. این شرکت نیازی به حداقل سهم سرمایه ندارد و این شرکت برای اداره یک شرکت تجاری تحت نام تجاری استفاده می شود. سهامداران می توانند مسئولیت محدود یا نامحدود داشته باشند. شرکت جمعی درست مانند شرکت مضاربه ای، معادل مشارکت محدود در کشورهای دیگر است. عملکرد مانند شرکت مضاربه ای است، با این حال، مسئولیت سهامداران در این مورد محدود به تعداد مشارکت های انجام شده در سرمایه است.
شرکت تعاونی در میان به طور گسترده ای سرمایه گذاران مستقر در بخش کشاورزی در ترکیه گسترش یافته است. شعبه ها، یکی از بهترین گزینه ها برای شرکت های خارجی هستند که می خواهند در ترکیه مستقر شوند. برای ثبت یک شرکت در ترکیه، تمام مدارک مرتبط مستلزم تأیید و ترجمه به زبان ترکی هستند. شرکت باید در دفتر مرکزی تجارت و همچنین اداره مالیات مربوطه ثبت شود تا شماره مالیاتی کسب شود و با این شماره مالیاتی شرکت قادر به انجام فعالیت های تجاری می شود.
میزان مالیات شرکت ها در ترکیه
ترکیه یکی از رقابتی ترین نرخ های مالیاتی شرکت های عضو OECD است. قوانین مالیاتی شرکت های ترکیه قوانین قابل توجهی واضح و هماهنگ با استانداردهای بین المللی دارد. قوانین مالیاتی ترکیه را می توان تحت سه عنوان اصلی طبقه بندی کرد. مالیات بر درآمد، قانون مالیات ترکیه شامل دو مالیات اصلی درآمد، یعنی مالیات بر درآمد افراد و مالیات بر درآمد شرکت است. اگرچه مالیات بر درآمد افراد و مالیات بر درآمد شرکت ها تحت قوانین مختلف قرار می گیرند، درآمد واقعی افراد با توجه درآمد افراد است. درآمد به عنوان مقدار خالص تمام درآمد و درآمد حاصل از یک فرد در یک سال یک سال تعریف شده است. طبق قانون مالیات بر درآمد، درآمد ممکن است شامل عناصر ذکر شده در زیر باشد:
- سود کسب و کار
- سود کشاورزی
- حقوق و دستمزد
- درآمد حاصل از خدمات شخصی مستقل
- درآمد حاصل از اموال و حقوق غیرقانونی (درآمد اجاره ای)
- درآمد حاصل از اموال متحرک (درآمد حاصل از سرمایه گذاری)
با توجه به قوانین مالیاتی ترکیه، دو نوع وضعیت مالیاتی که بر مبنای محل اقامت تنظیم می شود وجود دارد: مالیات دهندگان ساکن و مالیات دهندگان غیر ساکن. مالیات دهندگان مقیم (کسانی که در ترکیه اقامت دارند و کسانی که بیش از یک دوره مستمر شش ماه در ترکیه زندگی می کنند) از درآمد خود در ترکیه و خارج از ترکیه مالیات می دهند. در حالی که غیر ساکنان (کسانی که در ترکیه اقامت ندارند و کسانی که بیش از یک دوره مستمر شش ماه در ترکیه زندگی نمی کنند) تنها بردرآمد خود که در ترکیه حاصل می شود، مالیات می دهند. نرخ مالیات بر درآمد فرد از 15٪ تا 35٪ متغیر است.
بهترین سرمایه گذاری ها در ترکیه برای ثبت شرکت
در حال حاضر ترکیه شانزدهمین اقتصاد بزرگ دنیا و ششمین اقتصاد بزرگ اروپا را دارد که این موضوع متضمن این امر است که بازار ترکیه محل مناسبی برای سرمایه گذاری و تجارت است. این بستر مناسب در چند سال اخیر سرمایه گذاران خارجی بسیاری را به خود جذب کرده است؛ اما اگر شما قصد سرمایه گذاری و ثبت شرکت در این کشور را داشته باشید بایستی بهترین زمینه های کاری موجود را بشناسید که در ادامه به این مهم پرداخته می شود.
ساخت و ساز: در حال حاضر با اینکه شرکت های ساخت و ساز بسیاری در ترکیه فعال اند، در حوزه ی زیرساخت های انرژی و زیست محیطی این کشور کمبودهای بسیاری وجود دارد. بنابراین با داشتن پیش زمینه در مهندسی و ساخت و ساز می توانید کسب و کار موفقی در ترکیه داشته باشید. فناوری اطلاعات: به دلیل موانع قانونی بسیار، اپراتورهای مخابراتی اندکی در ترکیه فعالیت می کنند، اما در زمینه ی واسطه گری خدمات مخابراتی موقعیت های فرانوانی در ترکیه وجود دارد. فلز و اتوموبیل: با رشد قشر متوسط مصرف کننده از سال 2000 میلادی، درخواست برای اتوموبیل در ترکیه در حال افزایش است. به ویژه صنعت اتوموبیل سازی این کشور در حوزه ی تامین کنندگان قطعات اتوموبیل با کمبود مواجه است.
انرژی: فعالیت های اخیر دولت ترکیه در راستای افزایش تولید انرژی در داخل از طریق منابع قابل اعتماد این کشور را تبدیل به محلی مناسب برای سرمایه گذاری در بخش انرژی کرده است. مطابق اعلام دولت این کشور در سال 2020 به 130 میلیارد دلار سرمایه گذاری در بخش انرژی نیازمند خواهد بود. فست فود: به دلیل افزایش تعداد زنان شاغل نیاز به فست فود و غذاهای آماده و یخ زده در این کشور رو به افزایش است.
پارچه: صنعت پارچه یکی از مهم ترین صنایع ترکیه است که در حدود 10/8 درصد از تولید ناخالص ملی این کشور را به خود اختصاص می دهد. از این رو این بازار همیشه تشنه ی سرمایه گذاری های جدید خواهد بود. از جمله بخش های دیگری که در ترکیه نیازمند سرمایه گذاری استمی توان به حوزه های محیط زیست، سنگ طبیعی، مواد شیمیایی، گردشگری، کشت و صادرات فندق، فروشگاه لوازم خانگی و الکترونیکی، شرکت تولید مواد پتروشیمی، خدمات مشاوره ی مالی، دفتر تغییر کسب و کار، خدمات کیترینگ تخصصی برای صنایع هوایی و شرکت های خدمات بهداشتی، اشاره نمود. شرایط اخذ ویزای کار در ترکیه را از مشاورین موسسه حقوقی برگزیده اصطهباناتی (توسعه گران مهر) بخواهید.